Met uitnodigende posters kondigen Deltasport en Victoria'04 de extra activiteiten voor jeugdvoetballers aan. (foto: PR)
Met uitnodigende posters kondigen Deltasport en Victoria'04 de extra activiteiten voor jeugdvoetballers aan. (foto: PR) (Foto: )

Nu het weer mag: Deltasport en Victoria'04 zetten de deur open

Met het einde van het door het virus in tweeën gehakte voetbaljaar in zicht pakken Deltasport en Victoria’04 voor de jeugd nog even uit. De één herhaalt zaterdag 4 juli de open dag voor jeugdspelers en de ander start op die dag een reeks vier toernooidagen.

door Gerard S. Verver

VLAARDINGEN – Deltasport is er alles aan gelegen om weer mee te tellen. Voor menigeen in de Vlaardingse incrowd was de zaterdagclub na de brand, die clubgebouw verwoestte, en de gevolgen van de uit de hand gelopen bekerwedstrijd tegen HMSH namelijk ten dode opgeschreven. Het tegendeel blijkt echter. Met het organiseren van allerlei evenementen toont het zich weerbaar. Bovendien lukte het om de uittocht van leden te stoppen en stroomde, voor de verbreding van de selectie, een legertje nieuwkomers naar de Broekpolder, zag het derde elftal af van vertrek en kreeg de zaalvoetbaltak er een team bij.

“We hebben veel energie gestoken in het weer op de kaart zetten van de club”, schetst vice-voozitter Ramon Vink. “Dat is aardig gelukt. We kijken vooruit en de toekomst is inmiddels een stuk beter.”

Al eerder sprak de club de wens uit om na zes jaar weer jeugd aan zich te binden. Dat leverde eind mei de eerste voetbaldag op, die zaterdag 4 juli tussen 13.00 en 14.30 uur op herhaling gaat. “Sportief plezier met voetbalspelletjes”, is de leus, die eerder al tientallen jongens en meisjes van 6 t/m 15 jaar naar het Deltasport-complex trok. Inschrijven kan via een link op svdeltasport.nl of door te mailen aan jeugdvoetbaldag@svdeltasport.nl

Champions League

“Normaal gesproken eindigt het voetbalseizoen in juni, maar dit jaar plakken we er een extra maand met activiteiten aan vast”, lanceert Victoria’04, een reeks van vier zaterdagen, waar jongens en meisjes in teams met illustere namen als Barcelona, Real Madrid, Bayern München of Liverpool een soort Champions League spelen.

Lid of niet-lid iedereen is welkom en inschrijven is niet eens nodig. “Kom maar gewoon langs”, klinkt het uitnodigend. Victoria’04 is één van de grotere Vlaardingse clubs met jeugdteams in alle leeftijdsklassen. Bij 'de mooiste', zoals de club zichzelf noemt, is volop plaats voor meer. “Vandaar ook, dat we met dit evenement aan de weg willen timmeren.” Op zaterdag 4, 11, 18 en 25 juli kan de jeugd zich voetballend uitleven. Om 9.00 uur krijgen jongeren tussen 6 en 10 jaar de kans om tot 10.30 uur een balletje te trappen. Daarna volgen tussen 10.45 en 12.15 uur de jongens en meisjes van 11 tot 13 jaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden