De leerlingen van groep 8 van De Ark liepen vorige week, op eigen initiatief, de wandelvierdaagse en dat ging niet ongemerkt voorbij in de Holy. Foto: De Ark
De leerlingen van groep 8 van De Ark liepen vorige week, op eigen initiatief, de wandelvierdaagse en dat ging niet ongemerkt voorbij in de Holy. Foto: De Ark (Foto: )

Leerlingen sluiten schoolperiode op een creatieve manier af

De leerlingen van groep 8 van de Vlaardingse basisscholen hadden zich een heel ander afscheid voorgesteld. De coronacrisis gooide voor veel scholen het geplande programma omver en er werd een aanslag gepleegd op de creativiteit van leerkrachten om er toch voor te zorgen, dat de leerlingen het afscheid van een belangrijke schoolperiode uit hun leven niet snel zullen vergeten.

Door Peter Spek

VLAARDINGEN – Ook op de basisschool De Ark aan de Lissabonweg was het even schakelen en was de vraag hoe sluiten wij het schooljaar toch op een bijzondere manier af voor de leerlingen. "Met dit gegeven wist groep 8 van onze school daar wel heel creatief mee om te gaan", zegt Femke Belgraver, leerkracht van groep 8 van de school uit de Holy. "Het was naast het oefenen voor de aangepaste musical verder zoveel mogelijk leuke dingen doen."

Vierdaagse
En daar was vorige week geen gebrek aan. "Wij hebben met de hele klas, onder schooltijd, de vierdaagse gelopen. Al zingend vlogen de kilometer voorbij", zegt Femke Belgraver enthousiast. Maar dat was nog niet genoeg. "Afgelopen vrijdag werd er meegedaan, onder het toeziend oog van de Vlaardingse politieagent Leen Borsboom, aan het fietsexamen en dat werd een groot succes omdat alle leerlingen slaagden voor het diploma." Verder staat er nog een een geweldige groep 8 week op het programma. "En die week zullen de leerlingen niet snel vergeten", besluit Femke Belgraver.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden