Foto:

Lala in de spotlight

Lala is een prachtige kruising die nog het meest op een hertje lijkt. Ze wordt in september 2 jaar oud en ze is op zoek naar een fijn huisje in een rustig dorp op het platteland. Een andere sociale en qua karakter stabiele hondenbroer of zus is wat ze heel graag wil.

Vlaardingen - Ze speelt namelijk heel graag met honden en daarnaast kan ze wel wat steun aan haar zijde gebruiken. Ze vindt het ook heerlijk om met een bal of knuffelbeest te spelen die jij dan uiteraard weg moet gooien. Ze gaat graag in het water voor een potje pootjebaden en snorkelen. Het is een superlieve en grappige hond.

Haar Roemeense achtergrond heeft ervoor gezorgd dat ze niet optimaal gesocialiseerd is en dat maakt het voor haar lastig in een grote stad. Daar is veel verkeer, trams, mensen, veel prikkels en er gebeurt overal wel wat. Voor een hond als Lala is dat erg onvoorspelbaar en te onrustig. Ze is bij ons afgestaan omdat haar baasjes midden in de stad woonde en na een jaar bij hen (Ze is op een leeftijd van 5 maanden uit Roemenië naar Nederland gekomen en geadopteerd) was er nog geen verbetering op dat gebied, ze blijft het erg eng vinden in de drukte. Gingen ze met haar naar park dan verdwenen haar zorgen als sneeuw voor de zon en dan speelde ze graag met andere honden. Alleen wel een beetje jammer dat er dan ook vreemde mensen in dat park lopen, want die kunnen natuurlijk wel heel eng zijn en dan moet daar naar geblaft worden.

Rommeltje
Lala kan ongeveer 3 uurtjes alleen thuis zijn en bij de vorige baasjes voelde ze zich tijdens het alleen zijn het veiligst in de slaapkamer. Ze kroop dan onder het bed of de deken en had een veilig plekje om te slapen. Het was niet zo'n succes om haar in de woonkamer achter te laten, dan gooit ze namelijk planten om, haalt dingen van de muur en gaat boeken lezen etc. Ze sloopt niet, maar maakt er meer een rommeltje van. In de slaapkamer reorganiseert ze alleen de kleding die los in de kamer ligt. We denken ook hierom dat het voor haar enorm zal schelen als ze met een andere hond samen is. Uiteraard zou je denken dat een bench een uitkomst is maar in haar geval helaas niet, want ze raakt daarin in paniek als ze er alleen in moet achterblijven.

Buitenaf
Het heeft helaas geen zin om te reageren op Lala als je in een stad/centrum woont en/of geen andere sociale hond hebt. We zijn er van overtuigd dat het voor Lala het beste is als ze buitenaf kan wonen en de steun van een andere hond heeft. Haar nieuwe baasjes zijn geduldig en hebben eerder een niet goed gesocialiseerde hond gehad. Ze snappen volledig dat ze bepaalde dingen altijd eng zal blijven vinden (onverwachte situaties, druk verkeer, openbaar vervoer, vreemde mensen/mannen) en houden daar veel rekening mee. Een huishouden van Jan Steen met veel aanloop is niet wat ze zoekt. Heb jij de ideale situatie voor onze lieve Lala? Dan horen wij het heel graag!


KENNISMAKEN MET DEZE HOND? Leuk! We zien je reactie graag tegemoet. Het is niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen om bij de honden te kijken. We willen graag ruim de tijd nemen om mensen kennis te laten maken met een asielhond, en om zeker te weten dat die tijd er is werken we op afspraak. Stuur ons een mailtje met je contactgegevens (inclusief telefoonnummer), informatie over de gezinssamenstelling, woon- en werksituatie en eventuele andere huisdieren. Mailen kan naar info.vlaardingen@dierenbescherming.nl. Informatie over de adoptietarieven vind je via: https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-vlaardingen/tarieven

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden