China Garden uit de steigers. Foto: Frans Assenberg.
China Garden uit de steigers. Foto: Frans Assenberg. (Foto: )

Financieel geschil China Garden en aannemer

Voor de deur van het nieuwe China Garden is de aanleg van de stoep, rijweg en parkeerplaatsen bij lange na niet voltooid. De Westhavenkade loopt dood. Zelfs fietsers en voetgangers worden omgeleid. Het is er allemaal nog geen koek en ei. Ook financieel niet, zo blijkt.
door Gerard S. Verver

VLAARDINGEN – Een groot bord naast de entree maakt duidelijk, dat de aannemer een financieel geschil heeft met zijn opdrachtgever. Hij oefent, valt te lezen, retentierecht uit. Officieel heet het dan, dat “een schuldeiser het recht heeft een goed niet af te geven zolang zijn prestatie of inspanning niet door de schuldenaar is betaald.” Aan het Vlaardingse Hoofd wordt aanvankelijk wat badinerend gereageerd op het via een nieuwssite regiokundig gemaakte verhaal. “We hebben het gelezen”, klonk het zondagmiddag. “Het klopt niet helemaal.” Daar blijft het dan bij.

Radiostilte
Maandag laat Jun Chou junior weten, dat “de situatie door mij niet zo uitgebreid is besproken als op internet lijkt.” Voorlopig heerst radiostilte. “Zodra wij iets concreets te melden hebben, komen wij erop terug”. “Dat bord staat er sinds vorige week”, meldt aannemer Arnold van Zanten, die onlangs zijn werkzame aandeel in de bouw heeft afgerond, maar zoals hij hij behoedzaam formuleert “nog een serieus bedrag” als vordering heeft uitstaan. “Maar weet wel dat de verstandhouding met de familie Chou nog steeds goed is. Ik heb er vertrouwen in, dat het hen gaat lukken een herfinanciering voor elkaar te krijgen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden