Christian van der Gaag legt de laatste hand aan zijn nieuwe Memoricentrum in de Holy met een open dag op 4 juli. Foto: Melati
Christian van der Gaag legt de laatste hand aan zijn nieuwe Memoricentrum in de Holy met een open dag op 4 juli. Foto: Melati (Foto: )

Passend afscheid in Memoricentrum

Het opstarten van een nieuwe onderneming in deze coronatijd is geen gemakkelijke opgave. Toch liet Vlaardinger Christian van der Gaag zich door deze omstandigheden niet ontmoedigen en werkte hard, om na een voorbereidingstijd van ruim een jaar, op 4 juli het gloednieuwe Memoricentrum in de Holy te openen.

door Peter Spek

VLAARDINGEN – Christian van der Gaag is nog altijd zijn schoonmoeder dankbaar, die zeven jaar geleden opperde, na een bezoek aan een uitvaart, of dit werk niet iets voor hem zou zijn. “Ik werkte toen in de zorg en door een reorganisatie kwam ik ineens zonder werk te zitten. Die opmerking van mijn schoonmoeder veranderde in één klap mijn leven. Ik had daar helemaal niet aan gedacht, maar zij vond mij empathisch en geduldig om dit werk te doen. En zij had helemaal gelijk”, blikt Christian van der Graag terug op die tijd.'Ik ben altijd mijn schoonmoeder nog dankbaar voor de tip

Na het volgen van cursussen begon hij als ZZP’er aan zijn werk als uitvaartondernemer, maar merkte al snel dat veel wensen van mensen bij een uitvaart bij de over het algemeen traditionele uitvaartondernemingen in Vlaardingen, niet gehonoreerd konden worden. “De wereld is de laatste jaren sterk veranderd. Het past daarom ook bij deze tijd dat nabestaanden zelf kunnen invullen hoe een passend afscheid van hun dierbare wordt georganiseerd. Een aspect daarvan is de opbaarmogelijkheid. Het is niet altijd mogelijk om een geliefde thuis op te baren en de bestaande opbaar- en afscheidsmogelijkheden in Vlaardingen zijn beperkt. Daarom heb ik dit afscheidscentrum gerealiseerd. Een welkome en wat mij betreft broodnodige aanvulling op de beperkte mogelijkheden in Vlaardingen." Verder zegt de Vlaardinger, dat aan alle wensen in zijn afscheidscentrum voldaan kan worden. "Van napraten, condoleren tot met elkaar wat eten en drinken in ons Memoricafe´. De mogelijkheden zijn veelzijdig en volledig naar eigen wens in te vullen."

Een eigen rouwkamer

Zo beschikt het afscheidscentrum onder andere over twee 24-uurskamers, kiest een familie daarvoor, dan krijgen zij de sleutel van een eigen rouwkamer in het Memoricentrum. Zij kunnen dan zo vaak komen en net zo lang blijven als zij willen, dag en nacht. Zonder afspraak. Verder heeft Memoricentrum de modernste mogelijkheden voor beeld en presentatie, audio, livemuziek en videostreaming. Info: Melati uitvaartzorg B.V. Over de Dammen 4 3136 KA Vlaardingen. Telefoon: 230 68 45. www.melati-uitvaartzorg.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden