Het stadsstrand is voor de Vlaardingers een prima alternatief om de zomer door te komen. Foto: Sjaak van 't Wout
Het stadsstrand is voor de Vlaardingers een prima alternatief om de zomer door te komen. Foto: Sjaak van 't Wout (Foto: )

Stadsstrand wordt een zonnige trekpleister voor de Vlaardingers

Met de voorspellingen van een mooie zomer, gaat het Vlaardingse stadsstrand aanstaande zaterdag onder zonnige omstandigheden open. Het is de tweede editie en de verwachtingen van de organisatoren zijn hooggespannen, uitgaande van het succes van vorig jaar, toen 10 duizend dagjesmensen een bezoekje brachten aan het strand aan het einde van de Oosthavenkade met uitzicht op de Nieuwe Maas.

Door Peter Spek

VLAARDINGEN – Naast het stadsstrand kunnen vooral Vlaardingers, die noodgedwongen door de coronacrisis de vakantie naar zonovergoten stranden in het buitenland hebben moeten afzeggen, ook genieten van een drive-Inn bioscoop, waar vanuit de auto de films bekeken kunnen worden. Vertier en vermaak op loopafstand.

Karakteristiek

“Het strand met het karakteristieke vuurtorentje is de afgelopen weken in gereedheid gebracht in afwachting van de stroom Vlaardingers die daar een heerlijk plekje kunnen zoeken”, zegt Robbert van Egmond, betrokken bij dit project. “Het is een lekkere veilige plek om te chillen, alleen zijn de bezoekers, volgens de RIVM voorschriften, verplicht om te liggen of te zitten, maar dat is geen straf op het strand”, zegt de Vlaardinger met een knipoog.

Beperkingen

De Vlaardingse horeca is, gezien de beperkingen op de terrassen met de anderhalvemeter maatregel, en het daverende succes van vorig jaar, met enthousiasme ingesprongen om de bezoekers te voorzien van eten en drinken. “Wij zijn een samenwerking aangegaan met een aantal Vlaardingse restaurants, die voor de gerechten gaan zorgen op het strand en daar verwacht ik veel van. Dit is een aanvullende ondersteuning voor de horecaondernemers in deze moeilijke tijd.” Maar er is nog wel een mysterie op te lossen. “Op de vuurtorenkap stond ooit een hele mooie vergulde windwijzer. Deze is verdwenen na de verhuizing in 2014 van de Westhavenkade, noodzakelijk voor de verbouwing van het Vlaardings Museum, naar het stadsstrand. Wie heeft deze vergulde windwijzer gezien of ligt die vergeten ergens op een zolder of in een kelder, laat het ons weten”, is de oproep van Robbert van Egmond.

Gezondheid

De organisatie kan aan alle gestelde voorschriften van het RIVM voldoen, maar bezoekers van het Vlaardingse stadsstrand worden wel bij binnenkomst kort bevraagd over hun gezondheid.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden