De twee initiatiefnemers voor een Knarrenhof, Dinah Heinsbroek en Gerrit Brinkman, hebben wat losgemaakt in Vlaardingen en werken de plannen nu verder uit. Foto: Peter Spek
De twee initiatiefnemers voor een Knarrenhof, Dinah Heinsbroek en Gerrit Brinkman, hebben wat losgemaakt in Vlaardingen en werken de plannen nu verder uit. Foto: Peter Spek (Foto: )

Plan voor een Knarrenhof maakt Vlaardingers blij

Voor het ontwikkelen van een Knarrenhof, een woonvorm voor senioren, waarbij in een hofje met een eigen woning, maar wel met een gezamenlijke ruimte, bestaat in Vlaardingen veel belangstelling. Inmiddels hebben 36 huishoudens, waarvan 16 echtparen en 20 alleenstaanden, belangstelling getoond.

Door Peter Spek

VLAARDINGEN  Een paar maanden geleden lanceerden Dinah Heinsbroek en Gerrit Brinkman in deze krant de plannen en de reacties stroomden binnen. Een Knarrenhof is een snel groeiende woongemeenschap in Nederland, waarbij als het moet naar elkaar omgekeken kan worden en als het nodig is ook zorg geboden kan worden, zonder dat gelijk de stap naar een verzorgingstehuis gemaakt moet worden. Binnen de groep belangstellenden hebben zes mensen aangegeven plaats te willen nemen in de stuurgroep Knarrenhof-Waterweg. Deze zes mensen zijn onlangs bij elkaar geweest om kennis te maken en een aantal start afspraken te maken. Tijdens de vergadering is besloten dat Gerrit Brinkman voorlopig het secretariaat blijft doen en dat Annet van der Vat de contacten met de belangstellenden zal verzorgen, die binnenkort ook bij elkaar komen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden