Loco-burgemeester Jacky Silos staat aan de finish van de avondvierdaagse in de Holy om de deelnemers feestelijk te onthalen en om even later de medailles uit te reiken. Foto: Peter Spek
Loco-burgemeester Jacky Silos staat aan de finish van de avondvierdaagse in de Holy om de deelnemers feestelijk te onthalen en om even later de medailles uit te reiken. Foto: Peter Spek (Foto: )

Avondvierdaagse een lichtpuntje

De tranen biggelden over haar wangen. Wendy Dekkers raakte geëmotioneerd bij het zien van zoveel mensen op het pleintje bij de Nijkerkhoeve in de Holy, terwijl zij met haar zestien kinderen de laatste meters aflegde van de avondvierdaagse. Vaders, moeders, oma en opa’s zongen luidkeels mee met wij zijn er bijna.

door Peter Spek

VLAARDINGEN – De coronatijd maakt mooie initiatieven los, ook die van Wendy Dekkers, die zag dat de kinderen in de wijk veel moesten missen en zeker in de beginperiode van de pandemie lusteloos thuis zaten. Ook de jaarlijkse avondvierdaagse werd van het programma geschrapt en daar werd altijd reikhalzend naar uitgekeken. “Ik zag dat en ben toen begonnen met een groepje van zes kinderen om elke avond een stukje te wandelen”, zegt de Vlaardingse nog met betraande ogen aan de finish. “De wandeling werd het lichtpuntje voor de kinderen in de coronatijd en het groepje werd steeds groter en toen ik hoorde van de initiatieven van de home editie van de avond4daagse, aarzelde ik geen moment om hieraan mee te doen. Digitaal werden de route's uitgezet en liepen wij onze officiële avondvierdaagse.” Maar de feestelijke intocht ontbrak nog en die werd afgelopen zaterdagavond gevierd met de loco-burgemeester Jacky Silos en alle bewoners uit de wijk die voor een feestelijke entourage zorgden met bloemen, snoep en natuurlijk de officiële avondvierdaagse medaille.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden