Remco de Man, Bastiaan Visser & Jelle Rijnsdorp
Remco de Man, Bastiaan Visser & Jelle Rijnsdorp (Foto: Tom Poortman)

Nieuwe EP van Vlaardingse bodem: 'After the Winter'

Na hun debuut album ‘The Sunset Calls’ viel de Vlaardingse band Sunset Forest in een dal. Twee van de leden moesten wegens omstandigheden afscheid nemen van de band. Hierdoor bleven Bastiaan (zanger en gitarist) en Jelle (zanger, gitarist en toetsenist) samen over, zij besloten te gaan werken aan nieuwe muziek.

Vlaardingen - De twee leerden elkaar kennen bij de Albert Heijn in Vlaardingen-West, waar zij beide werkte naast hun studie. Al gauw besloten ze samen liedjes te gaan schrijven. Toen zij in de zomer van 2019 besloten samen er het besten van te maken, stippelden zij een plan uit. Hierbij lag de nadruk op het creëren van een nieuwe EP. Hierop zouden de liedjes komen die de liefde voor muziek in zich hadden.


Het bleek niet gemakkelijk, maar in het voorjaar van 2020 werd de EP afgerond. Het liedje ‘After the Winter’ bleek symbool te staan. Hierin staat een nieuw begin centraal. Tijdens de afronding van de EP sloot (oud bandlid) Remco zich bij hen aan. Met nieuwe energie wilde hij Sunset Forest naar een hoger niveau tillen. Hiermee bleek het doorbreken van de lente nog niet voorbij. Ook drummer Siebren sloot zich aan. Met z’n vieren besloten nieuwe stappen te gaan zetten. Zij zijn klaar voor nieuwe optredens en muzikaal jaar.

Begin mei kwam de EP ‘After the Winter’ uit, deze is te beluisteren via alle bekende streamingdiensten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden