Jan Bouman met zijn zoon Rik, die de historische verhalen van het voetbalverleden van zijn vader via een podcast wereldkundig maakt.
Jan Bouman met zijn zoon Rik, die de historische verhalen van het voetbalverleden van zijn vader via een podcast wereldkundig maakt. (Foto: )

Rijk voetbalverleden van Jan Bouman te beluisteren via podcast

Jan Bouman, een gevierd voetballer uit het roemrijke voetbalverleden van Vlaardingen, toen de stad nog een betaaldvoetbalorganisatie kende, deelt zijn ervaringen met zijn zoon Rik via een podcast. Mooie verhalen en nog niet eerder gehoorde anekdotes over zijn tijd bij Fortuna, maar ook over zijn loopbaan bij Sparta en Willem ll in de jaren zestig.

Door Peter Spek

VLAARDINGEN – Rik Bouman speelde al enige tijd met het idee de historische verhalen van zijn vader uit het verleden wereldkundig te maken en het idee kwam in een stroomversnelling, toen zijn zoon Jim, wonend en werkend in Japan, voor zijn werk een podcast moest maken. “Dat ga ik ook doen met mijn vader”, was zijn reactie en inmiddels is er een aantal te beluisteren. “Toen Rik aan mij vroeg of wij samen een podcast wilden maken, moest ik toch eerst even vragen wat een podcast nou eigenlijk precies is. Het was eerlijk gezegd compleet nieuw voor mij. Luister dan maar eens naar de podcast van de wielrenner Laurens ten Dam, was zijn reactie. En ik moet zeggen dat ik dat best wel leuk vond om te horen”, zegt Jan Bouman enthousiast. “Ook was het voor mij wel bijzonder om geïnterviewd te worden door je eigen zoon. Dat maakte het ook wel speciaal. Wij hebben de serie van vijf afleveringen in twee dagen opgenomen. En ik moet zeggen dat ik dat wel bijzonder vond om te doen. De eerste opname was even onwennig maar wij hadden al snel de smaak te pakken”. Bij Jan Bouman schoten, na vijftig jaar, weer mooie verhalen te binnen.” Al pratende kwamen er weer momenten naar boven waarvan je eigenlijk vergeten was dat je die had meegemaakt. Natuurlijk de winst van de KNVB beker, de drie overwinningen met Sparta tegen Cruijff en de voorselectie van het Nederlands elftal ben je natuurlijk niet vergeten. Maar het zijn juist de kleine gebeurtenissen waar Rik mij op attendeerde welke weer tot leven kwamen.” En er wordt naar geluisterd. “Heel vreemd natuurlijk om van Rik te horen dat de Podcast de afgelopen dagen ontploft is en inmiddels honderden mensen al naar het sportleven van een inmiddels 81-jarige hebben geluisterd. Wij staan, volgens Rik, nu zelfs tussen de professionele sport podcasts van Spotify en Itunes. Wij worden op Twitter, kende ik ook nog niet, gevolgd door grote sporttwitteraars. En wij krijgen echt heel veel complimenten en het mooiste is toch wel dat wij door een grote partij op Twitter werden uitgeroepen tot de sympathiekste podcast." Te beluisteren via: https://he-pa-het-sportleven-in-de-jaren-60.captivate.fm/.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden