De groepsfoto, nog voor de uitbraak van de coronacrisis, in voorbereiding op de Roparun 2020. Foto: Julia den Ouden
De groepsfoto, nog voor de uitbraak van de coronacrisis, in voorbereiding op de Roparun 2020. Foto: Julia den Ouden (Foto: )

'Wij missen nu al de bijzondere momenten van Roparun'

Na anderhalf jaar voorbereiding ging er door de coronacrisis toch een streep door hun debuutoptreden op de Roparun, die eigenlijk afgelopen Pinksterweekend zou worden gehouden. Het Vlaardingse 318 LamaGaan-team van Martijn van der Borght moest deze tegenslag even verwerken, net zoals de ruim honderd andere Vlaardingers, die zich in diverse Roparun-teams inzetten voor de goede doelen van dit loopevenement.

Door Peter Spek

VLAARDINGEN – “De week rond Pinksteren zou gevuld zijn met spanning, last minute aanpassingen, inpakken, plannen maken en vooral heel erg veel enthousiasme voor de Roparun. Afgelopen zaterdag zou het startschot geklonken hebben voor de 29e Roparun. Wij missen nu al die bijzondere momenten als debuterend team, net als de rest van alle momenten tijdens de Roparun”, zegt Martijn van der Borght. 

“Vorig jaar zijn wij begonnen met de voorbereidingen, eerst met de bedoeling om met de editie van 2019 mee te doen, maar dat plan hebben wij laten varen en ons uiteindelijk gericht op de Roparun van dit jaar. Toen het bericht half maart binnenkwam dat de estafetteloop werd afgelast, deed het wel wat met ons”, aldus Martijn van der Borght. “Natuurlijk is het de enige juiste beslissing geweest. De gezondheid van de deelnemers staat natuurlijk voorop, maar na zo’n lange voorbereiding is het wel jammer weer gas terug te moeten nemen”, verwoordt de Vlaardinger de teleurstelling van de meeste deelnemers.

Het team van Martijn van der Borght, zelf chef lopers, bestaat uit zeventien mannen en vrouwen, waarvan acht lopers. “Iedereen van ons team heeft wel een familielid, vriend of vriendin die getroffen is door kanker en dat al dan niet overleefd. Dat zorgt voor de nodige motivatie om, ondanks dit uitstel, toch door te gaan en de blik te richten op 2021. Ons doel is om een bedrag van 15 duizend euro op te halen voor de Roparun, dat doen wij door het organiseren van diverse acties zoals proeverijen, een bootcamp, verkoop van T-shirts en een oliebollenloop aan het einde van het jaar bij de atletiekclub Fortuna.”

Het Vlaardingse teams bestaat uit: Julia Baur, Robbert en Henk van Nieuwkerk, Dylan Tertoolen, Timothy Scheffers, Hans Scheffers, Jowie Robbemond, Martijn van der Borght, Davian Kerkhof, Mina Lansbergen, Moniek Glas, Rogier Hoogerwerf, Adriaan Kaptein, Fleur Kaptein, Jorien van de Doel, Sanne van de Kraan, Bas Buitendijk en Julia den Ouden. “Na de vakantie gaan wij weer gezamenlijk trainen, in plaats van nu elkaar digitaal uitdagen. "

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden