Wethouder Jacky Silos van het CDA heeft uit principiële overwegingen niet ingestemd met de nieuwe verordening om de winkels op zondag eerder open te stellen. Foto: Peter Spek
Wethouder Jacky Silos van het CDA heeft uit principiële overwegingen niet ingestemd met de nieuwe verordening om de winkels op zondag eerder open te stellen. Foto: Peter Spek (Foto: )

Winkels op zondag al om 9 uur open in het centrum

Met uitzondering van wethouder Jacky Silos, stelt het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad voor de winkels in het centrum van de stad op zondag langer open te stellen. Nu mogen de winkeliers de deuren om 12.00 uur openen tot 18.00 uur. In het nieuwe voorstel is dat van 09.00 uur tot 20.00 uur.

Door Peter Spek

VLAARDINGEN – Het college laat de gemeenteraad weten, dat deze verruiming van de winkeltijden zorgt voor een gelijk speelveld ten opzichte van ondernemers in de omliggende gemeenten Rotterdam, Schiedam en Maassluis waar de winkeltijden al ruimer zijn. De verruiming van de winkeltijden komt de binding van Vlaardingers met de lokale winkels ten goede en is een kans voor meer lokale besteding. Ook dragen ruimere openingstijden op zon- en feestdagen bij aan een meer levendige binnenstad. Uit onderzoek is gebleken dat de ruimere openingstijden aansluiten op de behoefte van ondernemers om zelf de winkeltijden te bepalen. Nu de anderhalvemetersamenleving voorlopig de standaard is vanwege het coronavirus, is het ook vanuit het perspectief van de volksgezondheid wenselijk ruimere openingstijden mogelijk te maken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden