Trainer Ricky van den Berg (midden, met bal) laat er geen (kunst)gras over groeien en is al met de voorbereiding op het debuut in de tweede klasse begonnen. (foto: DPG/gsv)
Trainer Ricky van den Berg (midden, met bal) laat er geen (kunst)gras over groeien en is al met de voorbereiding op het debuut in de tweede klasse begonnen. (foto: DPG/gsv) (Foto: )

Cions droom gaat in vervulling

Cultclub krijgt wat het verdient

Bij Cion vreesden ze voor het Cambuur/Graafschap-scenario: een straatlengte voor staan en toch niet promoveren. “Zeker nadat ik van de bond hoorde, dat daarvoor de derde divisie van 16 een 18 elftallen moest en er vanuit de clubs weinig steun was, zijn we gaan twijfelen.”

VLAARDINGEN – Vandaar, dat voorzitter John Bel vorige week dinsdagochtend ("om kwart voor negen”) blij verrast was met het telefoontje vanuit Zeist, waarin hem werd verteld, dat zijn club de huidige derdeklasse-status mocht inruilen voor het een plek in de tweede klas. Zo hoog heeft de club in de bijna zeventig jaren van zijn bestaan nooit eerder geacteerd. “Ik had er echt een hard hoofd in. Prachtig, dat het allemaal alsnog goed gekomen is”, reageert Bel opgelucht. “Het had overigens geen straf geweest om nog een jaartje derde klas te doen hoor, maar als je zo dicht bij promotie naar dat voor ons unieke niveau bent, dan wil je het bereiken.” De reacties waren euforisch. “Iedereen is dolgelukkig.” Spontaan een feestje vieren zit er door de anderhalvemeter-beperking nog even niet in. “Doen we later wel.” In de Broekpolder wordt al uitgekeken naar de derby’s tegen CWO en Deltasport. “Als de bond ons tenminste, daar ga ik wel van uit, bijelkaar indeelt.”

Omdat Victoria'04 net niet de beste koploper in de vierde klas was, gaat promotie aan hun neus voorbij. (GSV)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden