"Vlaardingen heeft jarenlang veel te veel geld uitgegeven."
"Vlaardingen heeft jarenlang veel te veel geld uitgegeven." (Foto: )

Ingezonden brief: 'Jarenlang wanbestuur wreekt zich'

"Vlaardingers gewaarschuwd: meer slecht financieel nieuws op komst de financiële problemen van de stad zijn nóg groter geworden. Zo luidt de kop in het Algemeen Dagblad. Het verbaast mij niets met dit gemeentebestuur en deze gemeenteraad. Jarenlang wanbestuur wreekt zich nu. Het is zelfs zo erg dat Vlaardingen voor het eerst na de oorlog onder curatele van de provincie is gesteld.

Onze buurgemeenten Schiedam en Maassluis hebben een sluitende begroting en staan er veel beter voor. Deze gemeenten hebben klaarblijkelijk de afgelopen jaren niet pot verteerd en hun reserves opgebruikt. Schiedam heeft zelfs 40 miljoen overgehouden aan de verkoop van de ENECO aandelen. Terwijl Vlaardingen de opbrengst van de verkoop van het Gemeentelijk Energie en het CAI bedrijf en zijn reserves heeft opgebruikt.

Vlaardingen heeft jarenlang boven zijn stand geleefd, te veel geld uitgegeven en boven zijn stand geleefd. Om te beginnen zou het dit college en gemeenteraad sieren om salaris en vergoeding in te leveren en solidair te zijn met verenigingen, instellingen en de burgers die ongetwijfeld de dupe zullen worden van komende bezuinigingen en tariefverhogingen.

Zelf verwacht ik eigenlijk niets van dit college en gemeenteraad die na een door de provincie afgekeurde begroting een nieuwe begroting indient en die denkt het tekort te kunnen wegwerken door te bezuinigen in het sociale domein en het versnellen van woningbouw. Ik begrijp niet dat de provincie daar in trapt.

Wanbestuur dat al jaren gronden braak laat liggen zoals de Fortuna en HVO velden, het Rivieren gebied en gronden achter de Westhavenkade."

G. Boender

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden