Overleg op het brandweerterrein.
Overleg op het brandweerterrein. (Foto: )

Culturele activiteiten toch mogelijk in Vlaardingen

Ook in Vlaardingen zijn evenementen tot (in ieder geval) 1 september niet aan de orde, maar het overleg van een aantal instellingen, techniek-, catering-  en culturele ondernemers met burgemeester Bas Eenhoorn en cultuurwethouder Bart de Leede op het 'Brandweerterrein' (een locatie op het oude Unileverterrein, nu in gebruik bij de Vlaardingse festivalcateraar Suzanne Henger) heeft er wel toe geleid dat 'culturele activiteiten' - binnen een aantal kaders - WEL georganiseerd kunnen worden.

Vlaardingen - Daarmee zet Vlaardingen een mooie stap naar voren ten opzichte van de regionale/ landelijke lijn - al is het (gelukkig) geen carte blanche. Maar er zijn in ieder geval weer mogelijkheden. Publiek is weer welkom, en er valt voor de organisatoren, technici, podiumkunstenaars, cateraars en anderen weer wat te organiseren en te verdienen. En ook de instellingen (Kade40, Stadsgehoorzaal, Kroepoekfabriek) kunnen weer meer aan de bak dan alleen binnen! 

Handvol pinda's 
Bassist Remus Aussen was initiator van dit overleg: "Mijn persoonlijke insteek was natuurlijk om zo weer werk voor muzikanten en andere podiumdieren te creëren - immers één van de hardst door Corona getroffen doelgroepen. Eén hartenkreet: laten de beroepsmuzikanten alsjeblieft niet de principes van 'Fair Practice' uit het oog verliezen: we gaan niet weer voor een handvol pinda's ons werk doen."

Even wennen
"Als Corona IETS duidelijk gemaakt heeft, dan is het wel hoezeer we gemist worden... Hoe we dat zouden kunnen doen? Kijk, een café met een klein podium en niet te veel 1,5-meters kan geen 'normaal' salaris betalen. Maar ze kunnen wel zelf naar vermogen betalen, en hun publiek 'verplichten' om gewoon bij een optreden 10,- de man in een hoed te doen. Laat DAT het 'Nieuwe Normaal' worden! Onmogelijk? IEDERE grote of kleine zaak in bijvoorbeeld Nashville en New Orleans doet dat! Moeten we (het publiek) hier vast even aan wennen, maar dit is een goed moment om te beginnen.”

De culturele activiteiten dienen in ieder geval te voldoen aan de volgende kaders: 

Ø De activiteit kan alleen doorgaan als het veilig kan; normale veiligheidseisen gelden ook nu.

Ø De geldende maatregelen van het RIVM dienen in acht te worden genomen.

Ø De activiteit / organisator moet een relatie hebben met de stad. We willen voorkomen dat commerciële partijen hierin een kans zien.

Ø Het moet gaan om een culturele/ kunstzinnige activiteit.

Ø De activiteit mag geen concurrentie vormen voor de horeca in Vlaardingen.

Aussen: “Mooi resultaat, leek ons zo. Deze week zorgt de gemeente voor een efficiënte routing en beoordeling van aanvragen voor zulke activiteiten, en dan kunnen we hopelijk weer (veilig) aan de bak!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden