De turnsters en turnsters van Dynamiek zijn dolblij dat zij met open armen zijn ontvangen op het buitenterrein van het zwembad De Kulk. Foto: Naomi Horik
De turnsters en turnsters van Dynamiek zijn dolblij dat zij met open armen zijn ontvangen op het buitenterrein van het zwembad De Kulk. Foto: Naomi Horik (Foto: )

Gymclub Dynamiek met open armen ontvangen door De Kulk

De coronacrisis zorgt ook voor bijzondere samenwerkingsverbanden in de sport. Het creatief denken viert hoogtij om de leden toch aan het sporten te houden. Een combinatie die vooraf ondenkbaar was is die tussen de gymnastiekvereniging Dynamiek en het zwembad De Kulk.

Door Peter Spek

VLAARDINGEN – “Onze turnsters en turners mogen sinds half maart geen gebruik meer maken van onze turnhal aan de Zwanensingel en de gymnastiekzalen in Vlaardingen en de vooruitzichten dat dit tot begin september zal duren, was geen prettig uitgangspunt om de conditie op peil te houden”, zegt Lennard Kal, algemeen bestuurslid van Dynamiek. Goede raad was duur. “Er kwamen wat suggesties van trainers en turnsters om op grasveldjes in de stad wat aangepaste trainingen te gaan doen, maar dat bleek geen ideale situatie, tot het idee kwam contact op te nemen met het zwembad De Kulk om te kijken of het afgesloten buitenterrein beschikbaar was.” De club werd met open armen ontvangen door Philip Burlet van brasserie van De Kulk. Op woensdag en vrijdagmiddag kunnen wij daar terecht, wij hebben alle medewerking gekregen en kunnen nu toch een beetje het verenigingsgevoel vasthouden."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden