Het Shantykoor Vlaardingen verraste de bewoners van Vaartland zaterdag met een optreden vanaf de parkeerplaats. (foto) DPG/gsv)
Het Shantykoor Vlaardingen verraste de bewoners van Vaartland zaterdag met een optreden vanaf de parkeerplaats. (foto) DPG/gsv) (Foto: )

Deuren worden op kier gezet

Maandag 25 mei moet voor de bewoners van de verzorgingshuizen hebben aangevoeld als een soort bevrijdingsdag: het contact met de buitenwereld kon weer enigszins worden hersteld.

door Gerard S. Verver

VLAARDINGEN – Enigszins? Inderdaad, want het is niet zo, leert een rondgang langs Argos (Soenda, De Meerpaal en Marnix), Zonnehuis (en Drieën-Huysen) en Frankeland (Vaartland),, dat de familie massaal bij de ouders of opa en oma kan gaan buurten. Bezoekjes zijn voorbehouden aan één (vaste) bezoeker. Maar het is tenminste wat. "Hoe beperkt ook, iedereen is er erg blij mee", klinkt het vanuit Frankeland, dat overigens pas vanaf 1 juni visite toelaat: één bezoeker gedurende een half uur per week, in de brasserie aan een tafeltje met een scherm. Die schermen ontbreken in het Zonnehuis. Daar mag de vaste contactpersoon vanaf 27 mei na een gezondheidsscan en voorzien van mondkapje een uur op de kamer van de bewoner zijn. "Als dat goed verloopt, gaan we vanaf 1 juni gefaseerd verder open."

“Omdat we te maken hebben met een kwetsbare doelgroep gaan we dit zorgvuldig organiseren”, aldus Argos Zorggroep. Veilig en verantwoord is de insteek: met (op afspraak) één vaste bezoeker per bewoner en in een gemeenschappelijke ruimte, op 1,5 meter afstand en met mondkapje. De startdatum was nog niet bekend. (GSV)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden