Cultuurhistoricus Willy Attema.
Cultuurhistoricus Willy Attema. (Foto: Willy)

Vlaardingen: 'Verhalen en verzinsels, realiteit en roddels'

Het plan voor de video verhalencyclus 'Vlaardingen. Verhalen en verzinsels, realiteit en roddels' kwam razendsnel uit de startblokken! Corona-tijd - lege agenda's en de ambitie die tijd toch creatief te vullen. Wandelend door de Broekpolder werkte cultuurhistoricus Willy Atema van kunsthistorisch bureau KunstEnkunde het in haar hoofd opkomende idee steeds verder uit.

Vlaardingen - Ze liet zich daarbij inspireren door Boccaccio’s Decamerone uit 1348. En toen ze in dezelfde Broekpolder Arend van der Salm, fotograaf en filmer, tegenkwam pasten de stukjes naadloos in elkaar. ‘Vlaardingen. Verhalen en verzinsels, realiteit en roddels’ heeft een simpele opzet: alle Vlaardingers (groot, klein, jong, oud) zijn welkom in de studio om een verhaal-recht-uit-het-hart te vertellen, te zingen of voor te dragen, mét het voorwerp dat de inspiratie daartoe vormde.

En het sloeg aan: veel bekende Vlaardingers vertelden hun verhaal al voor de camera: burgemeester Bas Eenhoorn, cultuurmakers als Britt Planken en Tjerk van der Ende, onze geplaagde theaterdirecteur Renske Verbeek, maar natuurlijk ook relatief onbekende Vlaardingers: kunstenaars/dichters, inburgeraars, 1018-2018 strijders, de onderwerpen blijken eindeloos. Iedere week komen er 3 verhalen bij op het YouTube kanaal van Willy Atema: https://www.youtube.com/channel/UCBYsWJ3E9t-nkTlLxXVRorg. Meedoen (inmiddels voor een plekje op de wachtlijst)? Mailtje met voorstel naar: info@kunstEnkunde.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden