Irma en Alex Gast bij een lege dansschool.
Irma en Alex Gast bij een lege dansschool. (Foto: )

Geen duidelijkheid voor de honderden dansscholen

"Al sinds het begin van de lockdown zijn wij gesloten", vertelt Alex Gast van DanceMasters & Party-Place Gast in Vlaardingen. "Op mijn vraag, waar horen wij nu bij (cultuur, kunst, horeca of sport), krijgen wij ondanks kamervragen van kamerlid Eppo Bruins geen antwoord en behoren wij zoals benoemd door minister Wiebes tot de 'grensgevallen'."

Vlaardingen - "Ook privelessen mogen wij, ook al kunnen wij die in plaats van 1.5 meter op 10 meter afstand geven, niet doen en krijgen we geen direct antwoord van de overheid. Navraag bij de gemeente (waar horen wij nu bij), leverde ons een verwijzing op naar het ministerie van economische zaken, die ons vervolgens weer door verwees naar de kvk en die ons op hun beurt weer verwees naar de veiligheidsregio Rotterdam/Rijnmond."

"Op het verzoek van deze laatste, moesten wij de vraag per mail toesturen ter beoordeling van hun juristen. Het uiteindelijke antwoord per mail: “wij verwijzen jullie voor deze kwestie toch door naar het ministerie voor economische zaken”?? Ehhh... van het kastje naar de muur. Het lijkt er op dat niemand het risico of de (politieke)verantwoordelijkheid wil dragen over beslissingen betreffende de gehele danssector en laten ons in onzekerheid zitten evenals de duizenden dansliefhebbers (3e vorm van bezigheid in heel Nederland).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden