Renske Verbeek nodigt iedereen uit een bezoek te brengen aan de Stadsgehoorzaal, dat kan fysiek maar ook online, een nieuw experiment. Foto: Peter Spek
Renske Verbeek nodigt iedereen uit een bezoek te brengen aan de Stadsgehoorzaal, dat kan fysiek maar ook online, een nieuw experiment. Foto: Peter Spek (Foto: )

Renske Verbeek blijft strijdlustig

Peter Spek

De theaterwereld schudt nog steeds op haar grondvesten, na de mededeling van premier Mark Rutte, dat de zalen wel open mogen maar met eerst 30 en later 100 personen. Ook voor Renske Verbeek, directeur van de Stadsgehoorzaal, was dat een hard gelag, maar na het verdriet en de boosheid, werd de Vlaardingse strijdlustig.

VLAARDINGEN – “De fase van verdriet en boosheid heb ik inderdaad grotendeels achter de rug. Natuurlijk het is een immense financiële uitdaging, maar dat begrijpt iedereen. Los daarvan, geeft deze maatregel mij juist kracht, ideeën en hoop. Wij mogen door deze maatregelen deze zomer op een veilige wijze het experiment aan gaan, zodat wij steeds weloverwogen een stapje verder kunnen. Zo zie ik het”, zegt Renske Verbeek openhartig. Wat is zij en haar team van plan te doen? “Wij grijpen de komende maanden de kans om de Vlaardingse zomer wat aangenamer te maken. Als het kan in het theater en in het poppodium. En anders in de buitenlucht, of beiden. Dat moeten momenten worden die je niet wilt missen, juist omdat ze zo uniek zijn. En wie er live nog niet bij mag of wil zijn, kan online met een stream-ticket ook meegenieten”, laat Renske Verbeek weten over haar plannen om de Stadsgehoorzaal toch draaiende te houden in deze extreem moeilijke tijd. De eerste test is op 5 juni met een optreden van Jan Rot, zowel te zien in de Stadsgehoorzaal als online.
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden