Logo grootvlaardingen.nl

Het Christal houdt het warm op Warmetruiendag

De kinderen vonden het in ieder geval een leuke ervaring om eens op je lievelingssloffen door de klas te schuifelen.
De kinderen vonden het in ieder geval een leuke ervaring om eens op je lievelingssloffen door de klas te schuifelen.

VLAARDINGEN - Vrijdag 10 februari was het ‘Warmetruiendag 2017’. Op de christelijke basisschool Het Christal stond de verwarming daarom 3 graden lager dan normaal, maar dankzij de heerlijke dikke truien, sloffen, onesies en de actieve pauze waarin kinderen konden bewegen op muziek hebben ze het lekker warm gehouden vandaag en er eigenlijk weinig van gemerkt.

De groenste energie is de energie die je niet gebruikt. Onder dit motto nemen elk jaar weer vele honderdduizenden Nederlanders actief deel aan Warmetruiendag. Op deze nationale dag van de energiebesparing zetten mensen de thermostaat massaal minimaal één graad lager en besparen zo, per graad, 6% energie en dus 6% CO2. De trui staat op deze dag symbool voor wat we samen zélf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Lievelingssloffen

De school hoopt zo’n 12-18% energie te besparen en belangrijker nog, ze hoopt dat de kinderen zich er bewust van worden dat ze als rentmeesters over onze planeet zijn aangesteld en er daarom verantwoord mee om moeten gaan.

De belevingstemperatuur viel nog ontzettend mee binnen, want het contrast met buiten was vrij groot. Volgende keer durven ze nog wel wat meer graden te zakken. De kinderen vonden het in ieder geval een leuke ervaring om eens op je lievelingssloffen door de klas te schuifelen.

Reageer als eerste
Meer berichten