Burgemeester Bas Eenhoorn zet ook een beer bij het raam.
Burgemeester Bas Eenhoorn zet ook een beer bij het raam. (Foto: PR Gemeente)

Burgemeester: 'Ook jongeren kunnen Corona krijgen'

Over het algemeen gaan Vlaardingers goed om met de maatregelen die genomen zijn om het coronavirus onder controle te krijgen. Het is overal rustiger en mensen houden afstand. Afgelopen zaterdag was er wel een extra oproep van de politie nodig omdat het te druk was in de Broekpolder. Zondag was het gelukkig al een stuk rustiger.

Vlaardingen - Burgemeester Bas Eenhoorn: “Mijn grootste zorg ligt op dit moment bij de Vlaardingse jongeren. Zij lijken te denken dat zij niet vatbaar zijn voor het virus. Terwijl er ook echt jongeren op de Intensive Cares in de ziekenhuizen liggen. Ik wil dan ook vooral jongeren en hun ouders wijzen op de risico’s die zij nemen.

Risico's
Door met groepen te gaan voetballen, of gewoon te ‘hangen’ loop je niet alleen risico om zelf Corona te krijgen, maar ook om het te verspreiden bij je familie en vrienden. De politie en onze handhavers hebben de afgelopen week meerdere groepen gewaarschuwd. Daar blijft het uiteindelijk niet bij. We kunnen ook jongeren beboeten bijvoorbeeld als ze met een groep rondhangen op straat of zelfs als zij samenkomen in hun auto.

Dank
Daarnaast wil ik nogmaals mijn dank en respect uitspreken voor al die mensen die zo hard werken om ons dagelijks leven draaiende te houden. Zoals het zorgpersoneel, de leraren, supermarktmedewerkers, en de mensen die ons afval ophalen. Ik leef mee met de inwoners en families die van dichtbij te maken krijgen met Corona. Met mensen die langdurig geïsoleerd zijn van hun naasten, terwijl dit juist het moment is waarop iedereen een knuffel kan gebruiken. Op verschillende manieren ontstaan er ook mooie en leuke initiatieven, zoals nu bijvoorbeeld de Berenjacht. Daar doe ik natuurlijk ook aan mee!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden