Mariella Danse van de zwemclub ZVVS geeft de voorraad frisdranken en versnaperingen af bij de Vlaardingse Voedselbank. Een idee voor andere sportclubs? Foto: ZVVS
Mariella Danse van de zwemclub ZVVS geeft de voorraad frisdranken en versnaperingen af bij de Vlaardingse Voedselbank. Een idee voor andere sportclubs? Foto: ZVVS (Foto: )

Kantinevoorraad naar Voedselbank

Door Peter Spek

VLAARDINGEN – De zwemvereniging ZVVS doet andere clubs een idee aan de hand. “Wij hebben onze voorraad frisdranken en versnaperingen uit ons clubhuis geschonken aan de Vlaardingse Voedselbank”, zegt voorzitter Fenny de Graaf. “Wij verwachten niet dat het clubhuis de komende tijd nog open zal gaan en dat er nog competitiewedstrijden gespeeld zullen worden. De voorraden zullen na de zomer bijna allemaal over hun houdbaarheidsdatum zijn. Misschien een idee voor andere sportclubs.“ Als de coronacrisis lang blijft duren zullen sportclubs ook in financiële problemen komen. Robbert van Egmond, voorzitter van de atletiekclub Fortuna en één van de grootste sportclubs van Vlaardingen, krijgt al vragen over mogelijke teruggaaf of stopzetting van de contributie in verband met het stopzetten van de trainingen en de sluiting van het complex. “Helaas moet ik melden dat wij als bestuur vooralsnog de contributie niet zullen aanpassen. De vereniging moet de vaste lasten zoals de huur van de atletiekbaan en de kleedruimte bij het sportcentrum Polderpoort blijven betalen”, zegt de voorzitter. Onder voorbehoud heeft Robbert van Egmond op 12 juni een ledenvergadering gepland in de Grote Kerk op de Markt waar de contributiebetaling in crisistijd op de agenda staat met mogelijke een voorstel tot compensatie van de contributie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden