De zomertijd gaat in! (en misschien wel voor de laatste keer...)


De zomertijd gaat in vannacht.
De zomertijd gaat in vannacht. (Foto: )

De zomertijd gaat in! (en misschien wel voor de laatste keer...)

Niet vergeten hè, komende nacht gaat de zomertijd in! Om 02.00 gaan alle klokken een uur vooruit. De 47 klokken die de gemeente Rotterdam beheert, worden automatisch verzet. Door de zomertijd kunnen we in de nacht van zaterdag op zondag allemaal een uurtje minder slapen, is het ‘s ochtends langer donker maar in de avond langer licht. 

Vlaardingen - Het is misschien wel de laatste keer dat in Nederland de zomertijd in gaat. Een meerderheid van het Europees Parlement wil er vanaf in 2021. De EU-lidstaten kunnen zelf bepalen of zij daarna permanent op zomer- of wintertijd overschakelen, maar het parlement heeft een uitstelclausule aangenomen om te voorkomen dat er een wirwar aan verschillende tijden ontstaat

In Nederland is sinds 1916 sprake van zomertijd al werden daarna verschillende regels gehanteerd. Van 1946 tot en met 1976 was er zelfs helemaal geen zomertijd. Sinds 1996 gaat de zomertijd in het laatste weekend van maart in en gaan we in het laatste weekeinde van oktober weer terug naar de standaardtijd. De wintertijd is eigenlijk de ‘normale’ tijd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden