Inwoners die hulp of ondersteuning nodig hebben of die iets willen betekenen kunnen terecht op de website www.vlaardingenhelpt.nl.
Inwoners die hulp of ondersteuning nodig hebben of die iets willen betekenen kunnen terecht op de website www.vlaardingenhelpt.nl. (Foto: )

Digitaal overzicht voor hulp aan Vlaardingers

Inwoners die hulp of ondersteuning nodig hebben of die iets willen betekenen kunnen terecht op de website www.vlaardingenhelpt.nl meldt de gemeente Vlaardingen. Op deze website staan allerlei acties en initiatieven, groot en klein, waarmee inwoners elkaar kunnen helpen in deze lastige periode.

Vlaardingen - Van boodschappen doen tot het bieden van een luisterend oor aan ouderen die alleen wonen. Zo kunnen inwoners iets voor elkaar betekenen en voor elkaar blijven zorgen.

Coronahulp

De website is een initiatief van KLiK Vrijwilligers, onderdeel van de gemeente Vlaardingen. Het is eigenlijk een soort digitaal prikbord waarop we als gemeente projecten, initiatieven én mensen die als vrijwilliger willen helpen bij elkaar brengen. Vraag en aanbod komen als het ware bij elkaar. Of het nu gaat om even bellen, een boodschapje halen in de supermarkt of koken voor de buurvrouw. Iedereen kan iets doen. De website is nog in ontwikkeling en wordt de komende dagen verder gevuld.

Wethouder Zorg Jacky Silos: “We zien de afgelopen dagen een heleboel mooie initiatieven en acties van organisaties en van inwoners voorbij komen. Hartverwarmend dat we in deze voor iedereen ingewikkelde omstandigheden goed op elkaar letten en voor elkaar zorgen. Met name voor kwetsbare Vlaardingers hebben de maatregelen vanwege het coronavirus grote gevolgen. Alle activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten zijn geannuleerd en ook bezoekjes aan ouderen worden afgeraden om het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden. Daarom vind ik het heel fijn dat we met deze website ons steentje kunnen bijdragen.”

Reguliere zorg

De organisaties waar inwoners terecht kunt voor de reguliere hulp en ondersteuning hebben uiteraard ook te maken met de gevolgen van het coronavirus. Om zowel hun cliënten alsook hun medewerkers te beschermen tegen besmetting met het virus, hebben zij ook maatregelen genomen. De wijkteams, Stroomopwaarts en ROGplus zijn zoveel mogelijk gewoon bereikbaar voor inwoners, alleen doen ze dit op een aangepaste manier. Meer informatie vindt u op www.vlaardingen.nl/coronavirus.

Alert blijven op misbruik

Helaas zijn er ook mensen die misbruik proberen te maken van deze situatie. Er verschijnen berichten in de media over mensen die langs de deur gaan en ouderen aanbieden om boodschappen te doen. Ze vragen de pinpas van de oudere én de pincode. Vervolgens wordt met de pinpas van deze mensen een groot bedrag van de rekening gehaald. Een tip voor ouderen die boodschappen door (onbekende) andere mensen laten doen: geef geen pinpas mee en betaal pas bij het afleveren van de boodschappen.

Hulp en helpen

Zoek je hulp of wil je helpen neem dan contact op met de betreffende organisatie of initiatief.

Organisaties die hun activiteit graag op de website willen plaatsen, vragen we zich aan te melden via het digitale formulier via www.gemeentevlaardingen.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden