Wil je ook een boodschap doen of iemand opvrolijken met bloemen of een kaart? Meld je aan via de website: www.presentvlaardingen.nl.
Wil je ook een boodschap doen of iemand opvrolijken met bloemen of een kaart? Meld je aan via de website: www.presentvlaardingen.nl. (Foto: )

Je bent niet alleen!

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus kunnen veel mensen de komende tijd niet deelnemen aan het sociale leven. Toch kun je wat betekenen voor een ander. Stichting Present Vlaardingen roept op om te zien naar de kwetsbare medemens. Via de website van Present kun je hulp aanbieden en koppelt de stichting je aan iemand die jouw hulp goed kan gebruiken.

Vlaardingen - Het zijn bijzondere tijden. Het gewone leven staat op zijn kop. Een spannende tijd, maar ook een tijd waarin veel ons mogelijkheden zien nu onze agenda’s leeg zijn. Voor mensen die ziek zijn of oud, worden de mogelijkheden juist beperkter. De spaarzame bezoekjes van een enkel familielid of hulpverleners en het bezoek aan de supermarkt, dagbesteding of wijkinitiatief kunnen geen doorgang vinden.

Normaal organiseert stichting Present Vlaardingen ontmoetingen tussen groepen vrijwilligers en medemensen die hulp kunnen gebruiken. Vanwege de richtlijnen van het RIVM is ontmoeting met deze vaak kwetsbare groep geen optie. ‘Vorig jaar is Stichting Present opgericht in Vlaardingen. We zijn overweldigd door het aantal vrijwilligers dat bereid is zich in te zetten voor een ander. De ontmoeting tussen verschillende mensen is de kern van het werk van Present, maar gelukkig zijn de mogelijkheden voor digitale ontmoeting groot. Bijzondere tijden vragen om creatieve oplossingen en we denken dat er voor jong en oud genoeg andere opties zijn om iemand anders te helpen of een hart onder de riem te steken.’ aldus coördinator Lori Lange.

Stichting Present Vlaardingen roept op om er voor kwetsbare mensen te zijn. We kijken hierbij naar jouw beschikbaarheid en mogelijkheden. Wil je ook een boodschap doen of iemand opvrolijken met bloemen of een kaart? Meld je aan via de website: www.presentvlaardingen.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden