Deur met volle brievenbus.
Deur met volle brievenbus. (Foto: vrijwilliger )

Telefooncirkel voor eenzame mensen

Mensen die alleenstaand zijn en nu door het Coronavirus geen andere mensen ontmoeten door leeftijd, handicap of ziekte? Deze mensen kunnen zich voor hun eigen veiligheid aansluiten bij de Rode Kruis telefooncirkel.

Vlaardingen - De telefooncirkel bestaat uit een groep mensen die elkaar dagelijks bellen. "Dat gebeurt in een vaste volgorde, zodat u ook door dezelfde persoon wordt gebeld. Daarna belt u zelf de volgende op de lijst. Het geeft een gevoel van zekerheid en veiligheid als iemand dagelijks in de ochtend belt of alles in orde is. Vooral als u alleen woont of moeilijk de deur uit kunt."
De telefooncirkel wordt begeleid door een vrijwilliger van het Rode Kruis. "Neemt een belpartner niet op dan geeft u dat door aan de vrijwilliger. Deze zal dan actie ondernemen en zo nodig hulp inschakelen. Aan deelname zijn geen kosten aan verbonden, behalve uw eigen telefoon onkosten.

Opgeven
Opgave kan via e-mailadres: info.nieuwewaterwegnoord@rodekruis.nl of per telefoon: 010-2342049 van 09.00-12.00 uur op werkdagen. Graag het antwoord apparaat inspreken eventueel buiten deze ochtenduren. Geef duidelijk uw gegevens en telefoon nummer door wij kunnen dan terug bellen of mailen.

Vrijwilliger
"Wilt u vrijwilliger worden bij de telefooncirkel, graag ook reacties via de e-mail en telefoon gegevens van Rode Kruis afdeling Nieuwe Waterweg Noord.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden