"Zonder jeugd geen finaledag". Vandaar dat een ééndaagstoernooi voor alleen standaardelftallen geen optie is, (foto: DPG/gsv)
"Zonder jeugd geen finaledag". Vandaar dat een ééndaagstoernooi voor alleen standaardelftallen geen optie is, (foto: DPG/gsv) (Foto: )

Ook Vlaardingse voetbalstrijd sneuvelt

Voor de tweede maal in zijn bijna vijftigjarig bestaan slaat het toernooi om het Vlaardings Voetbalkampioenschap een jaartje over. Dat gebeurde eerder in 1979, nadat de competitie, door een natte herfst en lange winter, behoorlijk was uitgelopen. Nu gooit het Corona-virus roet in het eten.

door Gerard S. Verver

 VLAARDINGEN   - De organisatie had aanvankelijk alleen de eerste speeldag, met op dinsdag 7 april Deltasport-Zwaluwen op het programma, geschrapt. “Dan kunnen we de verdere ontwikkelingen even afwachten, omdat pas veertien dagen later de volgende wedstrijden gespeeld worden”, schetste voorzitter Sjaak van de Kroon halverwege vorige week de situatie. Niet veel later ging toch de kogel door kerk. "We wachten nog even op de plannen van de KNVB, maar hebben de verenigingen inmiddels al geïnformeerd, dat wij het voornemen hebben om het een jaar op te schuiven."

Alternatief
Wel is gekeken naar een alternatief. “Zoals het spelen van het toernooi op één dag, zoals in Schiedam. Ergens in juni. Dat is geen optie, omdat de jeugd en de vrouwen, die prominent deel uitmaken van de finaledag (die was gepland op zaterdag 20 juni op het VFC-sportpark, red.), dan niet kunnen aansluiten.”

Midweeks
Het zou Van der Kroon niet verbazen, als de KNVB de competitie-achterstand gaat inhalen met midweekse wedstrijden. “Dan zou er helemaal geen ruimte zijn om een toernooi als het Vlaardings kampioenschap te spelen.”

DVO'32 zou wat graag zijn vorig jaar verworven Vlaardingse titel verdedigen. "Vooralsnog doen wij op dit moment niks. Staat alles en iedereen stil. Een beetje telefonisch contact. Dat is het. De geblesseerden komt het wél goed uit. Die hebben de tijd om te genezen." Natuurlijk, beaamt hij, wilde de club die Vlaardingse nummer één positie prolongeren en laten zien, dat die lokale titel, de eerste in DVO32's historie, de ploeg niet zomaar is komen aanwaaien. "Door de afgelasting zijn we, zonder te spelen, twee jaar Vlaardings kampioen."

'Vrienden van Ramon de Rond-toernooi' wacht af
Uiteraard worden de ontwikkelingen rond het Corona-virus ook door de organisatoren van het "Vrienden van Ramon de Rond-voetbaltoernooi' op de voet gevolgd. Het toernooi, waarvan de naamgever in 2014 te jong overleed, staat voor zaterdag 20 juni op de agenda. Jaarlijks telt het vele honderden deelnemers, die niet alleen een plezierige dag beleven, maar ook veel geld bij elkaar voetballen voor Kika. "We wachten af wat op 6 april door de overheid wordt besloten", appt bestuurslid Marco Bakker.

Meer berichten