Legpuzzels en gezelschapsspellen op tafels bij Windwijzer. Foto: Frans Assenberg.
Legpuzzels en gezelschapsspellen op tafels bij Windwijzer. Foto: Frans Assenberg. (Foto: )

Soep en puzzels bij Windwijzer

Net zoals andere instellingen is ook De Windwijzer gesloten. Toch zit men in deze tijden van de Coronacrisis niet stil. Er zijn twee activiteiten gestart. De Voedselbank Vlaardingen krijgt door de Coronacrisis minder goederen, onder andere levensmiddelen die vanuit Rotterdam worden aangeleverd.

door Frans Assenberg

Vlaardingen - De mensen van De Windwijzer willen daarom vers gekookte soep en brood toevoegen aan de goederen die men al ontvangt. Maar dat betekent wel dat zij minimaal 100 liter soep en 100 broden per week nodig hebben. Paul Burger: “Die broden verzamelen is het minste probleem, maar voor die eigengemaakte verse soep hebben wij ú nodig. Kookt u mee? Zo ja, dan kunt u uw zelfgemaakte soep op maandag en woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur afgeven bij De Windwijzer, Schiedamseweg 95 in Vlaardingen.

Invriezen
Wij verpakken uw soep in diverse 1-liter pakken, doen er een sticker op en vriezen die vervolgens in. Op vrijdag zorgen de medewerkers van de Voedselbank dat het op de goede plekken terechtkomt. Ook kunt u bij aflevering op de genoemde momenten verpakte levensmiddelen ten behoeve van de voedselbank afgeven. Als u mee wilt doen en u heeft praktische vragen, mail dan naar: soep@dewindwijzer.nl.”

Gratis
Naast de soepactie wil de weggeefwinkel van De Windwijzer deze weken met regelmaat naar buiten treden. Op de tafels in de voortuin van De Windwijzer zullen binnenkort gezelschapsspellen en legpuzzels liggen. Gebleken is dat in deze barre tijd juist aan dergelijke spellen en puzzels behoefte is. Die spullen kunnen gratis worden meegenomen.

Afstand
Maak u zelf of een ander blij! Daarbij dient wel het volgende: houdt bij uw bezoek afstand van elkaar, per tafel één persoon en één spel of puzzel, neem de uitgang aan andere zijde van het hek. Het vrijwilligersteam van de weggeefwinkel wenst u het allerbeste. Vragen? Mail naar .paulburger@dewindwijzer.nl.

Meer berichten