Moois van Mooy zet ouderen in de bloemetjes! Foto: Peter Spek
Moois van Mooy zet ouderen in de bloemetjes! Foto: Peter Spek (Foto: )

Bloemist zet ouderen in de bloemetjes!

Het team van Moois van Mooy haalde vanmorgen bloemen op in het Westland om deze tussen 10 en 12 uur achter te laten bij de Meerpaal, Vaartland en Soenda voor de ouderen. Deze bloemen zouden eigenlijk vernietigd worden maar door een opgezette actie samen met het Westland hebben de bloemen een prachtige bestemming gekregen!

Vlaardingen - "Alle ontwikkelingen rond om het Coronavirus en de bijbehorende maatregelen merken we in de sierteelt ook. Doordat de export is weggevallen en het bedrijfsleven grotendeels in Lockdown is en ook alle festiviteiten afgelast zijn, is er een overschot aan bloemen. Dit moet vernietigd worden, omdat wij als Hollandse bloemist niet alle bloemen kunnen verwerken en omdat wij ook een stuk minder werk hebben en vele opdrachten die niet doorgaan", zegt Danny Mooy van Toledo, eigenaar van Moois van Mooy.
"De kwekers hebben wij als bloemist keihard nodig. Zij hebben met liefde een mooi product gemaakt en het doet dan ook pijn dat veel van deze bloemen vernietigd moeten worden. Nu is er een gezamenlijke actie ontstaan: #omdatjijzorgtbrengikbloemen.  Initiatiefnemer is @lugtlisianthus. Deze kweker heeft een aantal kwekers benaderd die ook mee wil werken aan dit initiatief. De lokale bloemist haalt de bloemen op in het Westland op een afgesproken tijdstip en gaat deze vervolgens uit delen in zijn vestigingsplaats aan zorginstellingen."

Dat gaan we doen!
"Toen wij deze oproep voorbij zagen komen dachten wij meteen dat gaan wij doen! Dus hebben wij ons aangemeld. Vanmorgen hebben wij dus tussen 10 en 12 uur bloemen gebracht in zorginstellingen Meerpaal, Vaartland en Soenda, zodat de bewoners en het hard werkende personeel in de bloemen werden gezet in deze bizarre tijd."

"De ouderen van Vlaardingen leven nu geïsoleerd in de verzorgingstehuizen. De meeste activiteiten zijn dan ook geschrapt en er mag geen bezoek tot 1 per dag iemand op bezoek komen. Ik denk dan ook dat de bloemen daar zeer op hun plek terecht komen."

Een prachtig gebaar van de Vlaardingse bloemist Moois van Mooy en de kwekers van het Westland, te weten: Lugt Lisianthus, Vreeken SK Rozen, Holstein Flowers, Beyond Chrysant, Arend Rozen,Van der Ende, Bredefleur, Berg Rozen, Qualily, Moerman Lelie, Piet Vijverberg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden