De schooljeugd maakte kennis met de niet alledaagse  blaasmuziek van de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers. Foto: Ada Onderdelinde
De schooljeugd maakte kennis met de niet alledaagse blaasmuziek van de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers. Foto: Ada Onderdelinde

Een vrij land is niet zomaar vanzelfsprekend

Net voordat minister-president Mark Rutte afgelopen donderdag bekendmaakte, dat bijeenkomsten van meer dan honderd personen verboden werden in verband met het heersende coronavirus, liepen in twee voorstellingen ruim 700 leerlingen van basisscholen en scholen van het voortgezet onderwijs uit de theaterzaal van de Stadsgehoorzaal na de voorstelling van Vrij Land.

Door Peter Spek

VLAARDINGEN – De Stichting nationale Gedenkdagen vindt het belangrijk, dat ook de Vlaardingse jeugd kennismaakt met de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog en de gevolgen daarvan voor de strijders, die er voor hebben gezorgd dat Nederland al 75 jaar in vrijheid kan leven. 

“Deze concerten van de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers zijn een serie van educatieconcerten die aansluiten bij de lokale behoefte Vieren en Herdenken”, zegt Jan Wilmer van de Stichting Nationale Gedenkdagen. “Erkenning en herkenning voor onze veteranen staat hierbij centraal, De opvoering Vrij Land komt voort uit een samenwerking tussen de Koninklijke Landmacht en het Nationaal comité Nederlandse veteranendagen."

Meer berichten