De gezellige ploeg afvalruimers.
De gezellige ploeg afvalruimers. (Foto: Marjo Bazuin)

Vlaardingen Schoon Challenge voorlopig uitgesteld

Na hier lang over nagedacht te hebben, hebben de organisatoren van de Vlaardingen Schoon Challenge - met pijn in het hart - de knoop doorgehakt en besloten dit evenement uit te stellen tot een nader te bepalen datum in september.

Vlaardingen - "Er zullen geen groepen van 100 man of meer tegelijk, vlakbij elkaar lopen om schoon te maken, maar van tevoren bij het uitdelen van de materialen en na afloop bij de gezamenlijke lunch, is er wél een flinke groep mensen bijeen in één ruimte en wij willen geen enkel risico lopen dat er iemand ziek zou kunnen worden!", verklaart de organisatie.

"Er is besloten om de Challenge in september te houden, omdat in de zomermaanden veel mensen op vakantie gaan (hoewel .. of dat dit jaar ook zo zal zijn ...) en het groen is dan ook volop in bloei en dan is het moeilijk om daar zwerfvuil uit te halen. In september hopen wij dat iedereen weer thuis zal zijn en de bossages weer wat aan het uitdunnen zijn. Ook kans op mooi weer is dan nog volop aanwezig."

Komende week zal de definitieve datum geprikt worden en gecommuniceerd worden via deze krant, onze website www.vlaardingenschoon.nl en Facebookpagina Vlaardingenschoonchallenge. Het is dus van belang om deze in de gaten te houden.

'Wij starten in de Westwijk met een buurtbezem'

"Wij zijn ook niet van plan om stil te zitten deze komende maanden", laat de organisatie van de Vlaardingen Schoon Challenge weten. "Wij gaan beginnen met het opstarten van een buurtbezem in de Westwijk en wellicht zullen er ook nog kleinere acties plaatsvinden wanneer het coronavirus zich terugtrekt."

Meer tijd

"Bovendien geeft dit uitstel de organisatie de kans om nóg meer mensen enthousiast te maken om mee te doen aan deze geweldige Challenge om Vlaardingen met heel veel Vlaardingers schoon te maken!" De organisatie vraagt dus geïnteresseerden om de website en de Facebookpagina in de gaten te houden, zodat wanneer dit mogelijk is, de kleinere acties doorgang kunnen vinden en voor de Schoon Challenge in september.

Kijk op www.vlaardingenschoon.nl en Facebookpagina Vlaardingenschoonchallenge.

Dit bericht werd ingezonden via Schrijf mee op de website grootvlaardingen.nl

Meer berichten