Logo grootvlaardingen.nl

Bianca van Londen wint prijs Kunstcongres West

De jury was onder de indruk van het ruimtelijk werk 'Vidrio' van Bianca van Londen. "Knap en krachtig in zijn eenvoud. Hoe met simpel lijnen een zwerfkat is neergezet."
De jury was onder de indruk van het ruimtelijk werk 'Vidrio' van Bianca van Londen. "Knap en krachtig in zijn eenvoud. Hoe met simpel lijnen een zwerfkat is neergezet."

VLAARDINGEN - De Vlaardingse Bianca van Londen (54) en Carmen Posno (55) uit Schiedam zijn twee van de drie winnaars van het Kunstcongres regio West. Zij kregen de prijs uitgereikt in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam, waar het regionale congres heeft plaatsgevonden.

Het 'Kunstcongres met perspectief' is dé plek voor creatieven met een arbeidsbeperking die beeldende kunst maken. Tussen januari en april organiseren UWV en gemeenten vijf regionale congresdagen. Het congres is er voor kunstzinnigen met een Wajong-, WIA- of WAO-uitkering en uitkeringsgerechtigden die vallen onder de (gemeentelijke) doelgroep van de banenafspraak.

Knap en prachtig

Naast UWV en gemeenten zijn ook kunst- en cultuur(onderwijs)instellingen en kunstprofessionals betrokken. Met het congres willen de partijen andere bedrijven en organisaties inspireren om mensen met een arbeidsbeperking een weg naar werk te bieden.

De kunstcommissie, onder voorzitterschap van Berit van Dobbenburg (directeur Kunst.nl) beoordeelde 40 werken van creatieven uit de regio. Zij was onder de indruk van het ruimtelijk werk 'Vidrio' van Bianca van Londen. "Knap en krachtig in zijn eenvoud. Hoe met simpel lijnen een zwerfkat is neergezet."

Verrassend

Het schilderwerk 'Het oog' van Carmen Posno viel ook in de smaak. "Vrolijk, speels en vakkundig werk dat blijft boeien. De portfolio versterkt deze impressie. De kleurkeuze in het werk is verrassend."

De winnaars en publiekswinnaar (Petra Rouwendaal uit Middelburg) mogen exposeren bij minimaal twee gastlocaties in de regio. Een kunstcommissie kiest een aantal werken voor een reizende expositie zullen.

perspectief.uwv.nl/kunstcongres

Reageer als eerste
Meer berichten