Op Bevrijdingsdag laten Nederlandse mariniers rond de Krabbeplas zien aan belangstellenden hoe een vlot gebouwd moet worden en hoe er mee moet worden gevaren. Foto: Roy Essing
Op Bevrijdingsdag laten Nederlandse mariniers rond de Krabbeplas zien aan belangstellenden hoe een vlot gebouwd moet worden en hoe er mee moet worden gevaren. Foto: Roy Essing (Foto: )

Mariniers op 5 mei volop in actie op de Krabbeplas

door Peter Spek

Op 5 mei wordt bij de Krabbeplas een nieuw en uitdagend sportevenement georganiseerd in het kader van 75 jaar Vrijheid door de Stichting Nationale Gedenkdagen met als basis de inzet van mariniers. Het evenement onder de naam Meet The Marines leren deelnemers hun grenzen kennen en ermee om te gaan en kan de Vlaardingse jeugd meedoen en ruiken aan het werk van deze doorzetters.

VLAARDINGEN – Op het terrein van de Krabbeplas wordt zichtbaar gemaakt hoe de Nederlandse mariniers werken en de Vlaardingse jeugd kan meedoen aan diverse evenementen geïnd op het werk van deze mariniers. Vanaf zeven uur in de ochtend start een gelimiteerd aantal van 20 deelnemers met de 12 uur Liberation Day Edititon. "Tijdens deze 12 uur zullen zij outdoor trainingen doorlopen en wordt de dag afgesloten met een speedmars in het centrum van Vlaardingen.", zegt organisator Jan Wilmer. "De jeugd kan meedoen aan een Bevrijdingsquiz, leren camoufleren, knopen aanleren en vlotvaren." Daarnaast kunnen elk uur 10 tot 20 ouders met kind een bootcamp meemaken. De deelname aan de Liberation Day Edititon is gratis maar wel vooraf aanmelden via: info@ SNGV.nl.

Meer berichten