Nika.
Nika. (Foto: )

Nika in de spotlights

Vlaardingen - "Nika is een mooie meid van ongeveer een jaar oud. Ze heeft een slechte start in het leven gehad doordat ze werd verwaarloosd, maar gelukkig werd ze gered. We zoeken nieuwe baasjes voor haar die haar zonnetje weer laten schijnen.

Nika is niet optimaal gesocialiseerd en we zijn daarom op zoek naar mensen met een sociale stabiele hond of honden in huis waar ze zich aan kan optrekken. Rustige mensen met geduld en niet al te veel aanloop in huis passen het beste bij haar. Ze kan prima met honden overweg, vreemde mensen zijn spannend. Vanwege haar onzekerheid is ze niet geschikt voor mensen die nog nooit een hond hebben gehad en/of kinderen hebben.

Buitenaf

Nika moet nog een hoop leren en daar gaat veel tijd in zitten. We weten helaas niet of ze alleen thuis kan blijven, mogelijk gaat dat samen met een andere hond prima. Ze gaat het liefst een beetje buitenaf wonen, in elk geval niet in een drukke woonwijk/ stad waar ze met heel veel prikkels (veel mensen, verkeer, drukte op straat) te maken heeft. Een (woon)boerderij zou ideaal voor haar zijn, daar hoeft ze niet 4 keer per dag aan de lijn te worden uitgelaten in een situatie waarin ze zich niet prettig voelt.

Moppie
Dit moppie verdient een gouden mandje. Hoewel ze een rugzak met haar verleden heeft moet er vast ergens iemand zijn die een ideaal maatje voor haar heeft, en op slag verliefd wordt op Nika. En waar ze een heerlijk hondenleven kan leven zonder al te veel eisen en verwachtingen. Waar ze mag wennen op haar eigen tempo en ze hoopt op mensen die zich aan haar behoeften aanpassen. Kun jij haar dit bieden? Wij horen het graag!

KENNISMAKEN Het is niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen om bij de honden te kijken. We willen graag ruim de tijd nemen om mensen kennis te laten maken met een asielhond, en om zeker te weten dat die tijd er is werken we op afspraak.

T 088 811 3580info.vlaardingen@dierenbescherming.nl. Dierenopvang Nieuwe Waterweg, www.dierenbescherming.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden