Cees-Jan, Gert, Mark en Olaf Hanno (rechts) hebben de hele winter getraind om het dadelijk, verdeeld over 8 etappes, 560 km vol te kunnen houden. "Het is veel klimmen, maar wel met mooie uitzichten"(foto: PR)
Cees-Jan, Gert, Mark en Olaf Hanno (rechts) hebben de hele winter getraind om het dadelijk, verdeeld over 8 etappes, 560 km vol te kunnen houden. "Het is veel klimmen, maar wel met mooie uitzichten"(foto: PR) (Foto: )

Met MTB bergje op bergje af in Schotse hooglanden

Vier mountainbikers rijden van oost naar west

door Gerard S. Verver

VLAARDINGEN - ‘Wie wacht op een mooie gedachte, loopt de kans een schitterende daad uit te stellen’, valt te lezen op de parkeerplaats bij Sportcentrum Polderpoort. Olaf Hanno en drie van zijn mountainbike-maten wachten niet: ze MTB’en in april door de Schotse hooglanden van oost naar west. Bergje op, bergje af.

“Een jongensavontuur”, noemt Hanno het. Van nature een voetballer, maar omgeturnd tot MTB-piloot. Hoe kan het ook anders als je in de Broekpolder een MTB-route in de achtertuin hebt en vrienden, die zweren bij fietsen. Wekelijks een rondje. “Na een tijdje sloop de sleur er in en kende je ieder grassprietje.” Dus trokken deze diehards naar de duinen en de Utrechtse Heuvelrug. En nu dus Schotland. “Lees ik, dat april gezien het weer niet echt een goede tijd is", lacht hij. “Och, we hebben A gezegd. We zien wel.”

Het draaiboek voorziet overigens niet meer in kampeersessies. “Als je dagelijks zo’n 70 kilometer rijdt over soms best wel pittig hoge bergen dan is het lekker om te kunnen douchen en goed uit te kunnen uitrusten.” Dus werd gekozen voor Airbnb's. Op 16 april pakken ze de boot naar Newcastle en rijden dan met de jeep van Jumbo’s Hans Wuijts naar Glenelg. In Schotland pakken, elkaar afwisselend, drie man de fiets en één de auto. “We gaan genieten”, gnuift Olaf Hanno. Wie wil meegenieten kan dat op Fbook via The Dutch Kipper Clan.

Meer berichten