De band Doe Maar een liedje bij een eerder optreden. (Foto: Richard Sloot)
De band Doe Maar een liedje bij een eerder optreden. (Foto: Richard Sloot) (Foto: Richard Sloot)

'Die nummers zitten geniaal in elkaar'

Doe Maar een liedje. Nee, Doe Maar twee liedjes. Of, nog beter, Doe Maar heel veel liedjes. Liefst van… Doe Maar. De acht muzikanten van de band Doe Maar een liedje, zijn er klaar voor om Vlaardingen opnieuw hun liefde voor Doe Maar te tonen. Dit keer in de Polderpoort, waar ze zullen optreden tijdens de eerste editie van Polderpoort in Concert.

door Bart van der Linden

VLAARDINGEN'De Bom'. 'Smoorverliefd'. '32 jaar'. 'Is dit alles'. Wie kent ze niet? Grote hits van Doe Maar in de jaren tachtig. Het was de band die de term 'Nederpop' voorzag van een nieuw, uniek geluid. Invloeden van ska, reggae en punk beheersten de populaire liedjes. Het inspireerde ook een vriendengroep uit Vlaardingen, zo'n dertig jaar later, om er mee te gaan optreden. Maar hoe kwamen ze uit bij Doe Maar? Daarvoor moeten we terug in de tijd, naar het jaar 2018. "Ik vierde mijn verjaardag voor mijn huis en ik wilde na het Floyd Project weer een soortgelijk optreden gaan neerzetten", vertelt Bo Singerling, drummer van Doe Maar een liedje. "Toen mij werd gevraagd met welke band kwam ik uit op Doe Maar. De band uit mijn jeugd. Wat er zo goed is aan hun muziek? Die nummers zitten gewoon geniaal in elkaar."

Smaakt naar meer
Het Floyd Project was een eenmalig concert in de Kroepoekfabriek (KF). Maar het smaakte dus naar meer bij de vrienden, die elkaar ontmoetten tijdens de KF Allstars. Niet alleen bij Bo, maar ook bij de overige bandleden Mynko van der Graaf (zang), Patrick Mostert (zang), Rico Suijkerbuijk (gitaar), Andrew Denker (gitaar), Martijn Horsten (bas), Marco Vogler (toetsen) en Evelien Vogler (saxofoon). "Evelien is er als laatste bijgekomen. Zij maakt de muziek als saxofoniste écht af", aldus Singerling. De hechte vriendengroep is er, na het concert van vorig jaar in de KF, klaar voor om het publiek wederom op een onvervalst avondje Nederpop te trakteren. "We voelen de energie al, zijn heel enthousiast", zegt Singerling.

Munten winnen
"Ken je het Zomerterras? Nou, die sfeer, dat sociale gevoel willen we ook creëren in de zaal. Hiervoor hebben we een wedstrijd in het leven geroepen. Iedereen die tien kaartjes koopt, maakt kans op dertig consumptiemunten. Onder het motto: Doe Maar een biertje met ons. Op woensdag 26 februari is de trekking en maken we de winnaar bekend op Facebook." De band wil de Polderpoort een avond ombouwen tot Doe Maar walhalla. Een feest der herkenning moet het worden voor de fans. "We spelen twee dikke sets", zegt Singerling. "Als voorprogramma treedt Callkoen op, een ska- en reggaeband uit Den Haag en in de pauzes tussendoor draait Walter Romberg van de Platenreus op vinyl." Singerling en co hopen dat de mensen nog lekker een drankje blijven drinken na afloop. Maar nog mooier zou het natuurlijk zijn als ze op het eind luidkeels schreeuwen: Doe nóg Maar een liedje!

Polderpoort in Concert, met de band Doe Maar een liedje, is op zaterdag 29 februari en begint om 20.00 uur. Kaarten (à € 16 per stuk) zijn te koop op www.polderpoort.nl/inconcert of via www.doemaareenliedje.nl.

 

Meer berichten