Aad Zonneveld(midden)wordt nog even in de houdgreep genomen door zijn medeorganisator op de veertigste en tevens laatste editie van het Groot Vlaardingen judotoernooi. Foto: Peter Spek
Aad Zonneveld(midden)wordt nog even in de houdgreep genomen door zijn medeorganisator op de veertigste en tevens laatste editie van het Groot Vlaardingen judotoernooi. Foto: Peter Spek (Foto: )

Met een lach en een traan afscheid van judotoernooi

Met een lach en een traan werd na veertig jaar een punt gezet achter het Groot Vlaardingen judotoernooi. De traan kwam tevoorschijn bij Aad Zonneveld, die al vanaf het prille begin betrokken is bij dit sportevenement en het bij het afscheidswoord niet droog kon houden.

door Peter Spek

VLAARDINGEN De lach kwam op de gezichten van de organisatoren van deze veertigste editie omdat zij terug konden kijken op een geslaagd toernooi, met ruim 500 tevreden deelnemers. Tino Hoogendijk, de grondlegger van dit judotoernooi, moest even slikken toen hij hoorde dat deze editie meteen ook de laatste was. "Aan alles komt een einde, maar het is wel jammer. Ik hoop dat er in de toekomst nog mensen opstaan, die de draad weer oppakken en Vlaardingen een hoogwaardig toernooi bezorgen." Aad Zonneveld zei in zijn slotwoord bewondering te hebben voor al die mensen die op welke manier dan ook in de afgelopen veertig jaar een bijdrage hebben geleverd aan dit toernooi. "Een toernooi waar talenten zijn uitgegroeid tot nationale kampioenen of zelfs door deelnemers Olympische titels werden behaald en een toernooi waar de winnaars nog steeds met trots hun winnende judo beeldje in de prijzenkast hebben staan,"

Meer berichten