Hoogwater in Vlaardingen. Foto: Paul Meuldijk
Hoogwater in Vlaardingen. Foto: Paul Meuldijk (Foto: PaulMeuldijk)

Hoogwater in buitendijkse gebied

Vlaardingen staat sinds maandag weer gedeeltelijk onder water. De gemeente adviseert om de komende dagen de berichtgeving over het verwachte hoogwater nauwlettend in de gaten te houden. Naar verwachting zal het buitendijkse gebied meerdere keren onder water kunnen komen te staan, zodat rijwegen geruime tijd voor het verkeer worden afgesloten. De waterstand wordt dinsdagmiddag verwacht tussen 2,25 en 2,80 meter boven NAP (Normaal Amsterdams Peil). Delen van de Westhavenkade Oosthavenkade, Maasboulevard en de Koningin Wilhelminahaven zullen onder water staan.

Wat doet de gemeente?
Op dinsdag 11 februari sluit de gemeente tussen circa 15.30 uur en 20.00 uur de Westhavenkade (gedeelte tussen Westerhoofd en Galgkade), Maasboulevard (tussen Abel Tasmanlaan en Westerhoofd), Oosthavenkade (tussen Oosterhoofd en Vulcaanweg) en alle rijwegen gelegen aan de Koningin Wilhelminahaven af. "We plaatsen wegafzettingen met inrijverboden om te voorkomen dat mensen met hun voertuig rijden of parkeren in de gebieden waar hoogwater verwacht wordt."

Meer hoog water verwacht
Volg de berichtgeving over het verwachte hoogwater de komende dagen nauwlettend. Naar verwachting zal het buitendijkse gebied meerdere keren onder water kunnen komen te staan, waarbij rijwegen geruime tijd voor het verkeer worden afgesloten.

Kaartjes van gebied
Op de kaartjes op de website van de gemeente Vlaardingen ziet u in het donkerblauw welke delen onder water komen te staan. Kijk op: https://www.vlaardingen.nl/Organisatie/Nieuws_en_actualiteiten/Nieuws/Hoogwater_verwacht

Meer berichten