Maral & Daan hebben elkaar helemaal gevonden in de muziek. (Foto: Bart van der Linden)
Maral & Daan hebben elkaar helemaal gevonden in de muziek. (Foto: Bart van der Linden) (Foto: )

Muzikale droom voor Maral & Daan

Het Vlaardingse duo Maral & Daan is bezig aan een stevige opmars in Vlaardingen en omstreken. Wat in 2018 begon met een toevallige ontmoeting in Café Matineé, groeide uit tot een waanzinnige klik in de muziek. Zij als zangeres, hij spelend op gitaar. Vorig jaar was al een topjaar met veel optredens en zondag 16 februari lanceren ze in de Kroepoekfabriek hun debuutsingle Little Raindrop.

door Bart van der Linden

VLAARDINGEN - We hebben deze zaterdag afgesproken in Grand Café Alba's en dat is niet geheel toevallig. Maral & Daan (Maral van der Spek & Daniël Kleijwegt), treden er elke maand op. Ook aankomende vrijdagavond weer, op Valentijnsdag, waar ze tijdens een dinnershow lovesongs zullen spelen. Ze leven hun eigen muzikale droom en het voelt soms allemaal nog heel onwerkelijk. Neem alleen al december vorig jaar. "Toen hadden we wel twintig optredens", zegt Daan (28).

Vrienden
De twee zijn goede vrienden geworden. "Daan sprak mij aan toen ik aan het zingen was en we raakten in gesprek. We zaten daarna al snel op één lijn", aldus Maral over die ontmoeting. Zij had al de nodige ervaring met optreden. "Ik heb het Conservatorium gedaan in Rotterdam en werk nu als muziekdocente." Daan is DJ, maar had nog nooit opgetreden voor een groot publiek. Vervolgens duurde het nog tot 2019, voordat ze samen hun eerste optreden hadden bij het jaarlijkse Spinning Event van Tino Hoogendijk. Daarna raakte alles in een stroomversnelling. "We zijn ons toen gaan roeren op social media", zegt Daan.

9000 man
De optredens volgden elkaar snel op. Daan: "We hebben op het Stadsstrand gespeeld, maar ook recentelijk bij Muziek bij de Buren en Talk of the Town." Maral: "Ook hebben we in het voorprogramma gestaan van Gerard Cox in de Stadsgehoorzaal en zijn we bij Omroep Vlaardingen geweest." Daan: "Ons grootste optreden was tijdens de nieuwjaarsduik in Zandvoort, voor 9000 man. Dat was fantastisch!"

Mooie liedjes
Hun repertoire is heel uiteenlopend. Maral: "Van Nederlandstalig, tot jaren '70/80 tot pop en rock. Omdat ik een grote passie heb voor met name de Spaanse taal, spelen we ook veel liedjes in verschillende talen." Ze hebben een eigen setlist met nummers, maar tijdens een optreden kan daar nog weleens van worden afgeweken. "Doel is om mensen met mooie liedjes een onvergetelijke avond te bezorgen", aldus Maral. "Optreden blijft voor mij een adrenalinekick. Zeker als het publiek ook spontaan gaat meezingen." Dit hopen ze vanzelfsprekend ook tijdens hun single releaseparty.

Release single
Maral: "Little Raindrop gaat over iemand die niet lekker in zijn of haar vel zit." Daan: "Het is een rustig nummer met een catchy refrein." Maar er is meer. "We hebben een compilatievideo gemaakt van hoe we zijn begonnen en hoe het afgelopen jaar voor ons is geweest. Deze laten we zien aan het publiek", aldus Daan. Het duo hoopt de stijgende lijn ook dit jaar en in de toekomst voort te blijven zetten. "Zo gaan we onder meer meedoen aan X-Posure en maken we een filmpje voor Vlaardingen Schoon", besluit Daan.

Meer berichten