Westlander Henk de Zeeuw maakt de overstap van Excelsior'20 naar Zwaluwen.  Binnenkort gaat hij in gesprek met spelers, die hebben aangegeven in Vlaardingen te willen blijven. (foto: DPG/gsv)
Westlander Henk de Zeeuw maakt de overstap van Excelsior'20 naar Zwaluwen. Binnenkort gaat hij in gesprek met spelers, die hebben aangegeven in Vlaardingen te willen blijven. (foto: DPG/gsv) (Foto: )

'Ik teken niet voor 2 jaar als ik geen perspectief zie'

Weer wordt Zwaluwen geconfronteerd met een exodus. Verkaste vorig jaar bijna de hele selectie naar elders, ditmaal lijkt de met veel moeite naar Holy gehaalde verse lichting de wijk te nemen. Én doet het verhaal de ronde, dat de clubleiding niet rouwig zou zijn als de hoofdmacht op de competitieladder een stapje terug doet.

door Gerard S. Verver

VLAARDINGEN – "Rare gedachte, hoor. Je denkt toch niet, dat dat zo is", reageert Henk de Zeeuw, de ambitieuze Westlander, die Excelsior'20 inruilt voor Zwaluwen. Hij werd al snel nadat zijn vertrek uit Thurlede wereldkundig werd, door de Vlaardingers benaderd. Nee, de heisa die nu binnen en rond de spelersgroep is ontstaan, heeft hem niet afgeschrikt. "Op zeker moment is naar buiten toe zelfs het beeld ontstaan, dat ik dadelijk aan het karwei moet beginnen met het JO-19 elftal. Zo is het niet", maakt hij duidelijk. "Binnen de huidige spelersgroep zijn er genoeg, die willen blijven." Hij bevestigt, dat richting selectie wel een andere koers wordt gevaren. "Natuurlijk is het eerste het vlaggenschip. Maar het blijft niet het eerste elftal naast de club. Het moet deel gaan uitmaken van de club. Er worden andere voorwaarden gesteld." Daarover gaat hij de komende weken met de jongens in gesprek. Hij ziet het als uitdaging om Zwaluwen richting toekomst te loodsen. "Als die er niet was had ik niet voor twee jaar getekend."

Meer berichten