The Amazing Stroopwafels treden op met leden van Picture in Rozenburg zaterdag in café de Rots.
The Amazing Stroopwafels treden op met leden van Picture in Rozenburg zaterdag in café de Rots.

The Amazing Stroopwafels treden op met leden Picture

Drie leden van Neerlands oudste heavy-metalband Picture treden zaterdagavond op samen met The Amazing Stroopwafels. Een zeer ongewone combinatie, en met andere nummers en ook een andere sound dan we van beide groepen kennen.

Door Kor Kegel

Rozenburg/ Vlaardingen - Het unieke optreden vindt plaats in café De Rots aan de Emmastraat 39 in Rozenburg. ,,Vol is vol,'' is daar zaterdagavond de stelregel. Aanvang: 21.00 uur.

De bijzondere samenwerking vloeit voort uit een aantal repetities die Arie van der Graaf, gitarist van The Amazing Stroopwafels, de laatste tijd in Ridderkerk had met twee leden van Picture, bassist Rien Vreugdenhil en drummer Laurens Bakker. Aanleiding was niet alleen dat Arie van der Graaf tot de eerste gitaristen van Picture behoorde, maar vooral dat hij een aantal nummers had gecomponeerd, die helemaal buiten het repertoire van The Amazing Stroopwafels vallen. Maar heavy metal is het ook niet, bepaald niet. ,,Er is gewoon iets heel nieuws ontstaan,'' zegt Rien Vreugdenhil.

Maar nu de repetities en de lancering van Arie's vijfde cd leiden tot een optreden in Rozenburg, vonden Vlaardinger Wim Kerkhof en de uit Rozenburg afkomstige Rien de Bruin het wel zo aardig om enthousiast mee te werken aan het optreden van hun Stroopwafelcollega. En dat maakt het zaterdag nog weer anders dan die nieuwe cd van Arie met twee Picture-leden. Ook Picture-gitarist Appie de Gelder doet zaterdagavond mee.

Picture is in 1979 opgericht in Rozenburg, waar de meeste leden toen woonden. Het was in de beginperiode al een band die in het buitenland bekender raakte dan in eigen land. Na een jarenlange pauze kwam het tot hernieuwde concerten, aanvankelijk in wisselende bezetting, maar steeds met Rien Vreugdenhil en drummer 'Bakkie' als harde kern. Sinds een paar jaar treedt Picture weer op in de oorspronkelijke bezetting en behoort de band tot de belangrijkste acts op heavy-metalfestivals van Zweden tot Zuid-Amerika, maar meer dan ooit ook in Nederland.

Picture en The Amazing Stroopwafels bestonden in 2019 allebei veertig jaar.

Meer berichten