St. Jozefmavo in Vlaardingen Holy.
St. Jozefmavo in Vlaardingen Holy.

Nieuw onderwijssysteem St.-Jozefmavo Vlaardingen

De St.-Jozefmavo start in september 2020 het schooljaar met een nieuwe manier van lesgeven via het 'schoolbalans onderwijssysteem'. De school behoudt wat haar leerlingen en ouders belangrijk vinden in de vorm van structuur, duidelijkheid, kleinschaligheid en een hoog slagingspercentage.

VLAARDINGEN - Nieuw is de nadruk op balans waarbij de leerling centraal wordt gezet. Het 'schoolbalans onderwijssysteem' moet de motivatie van de leerlingen verhogen, hun tevredenheid over het onderwijs verbeteren en zorgen voor meer zelfstandigheid en inzicht in het leerproces. De afgelopen twee jaar is er op de St.-Jozefmavo veel tijd besteed aan de ontwikkeling van het nieuwe onderwijssysteem. Veranderingen in de maatschappij vragen andere kwaliteiten van leerlingen, de Jozef wil haar leerlingen zo goed mogelijk klaarstomen voor de maatschappij.

Het 'schoolbalans onderwijssysteem' is o.a. via een forumgesprek getoetst bij de huidige ouders en leerlingen, zij reageren zeer enthousiast. Het vernieuwde systeem moet meer balans brengen in het onderwijs door middel van minder vakken per dag en meer afwisseling tijdens de lessen. Daarnaast zorgen huiswerkuren op school voor meer rust thuis. Ook is er meer balans in toetsen door middel van voorgangstoetsen die de leerlingen zelf kunnen afnemen. Een afwisseling tussen digitaal en papier zorgen straks ook voor meer balans.

Meer berichten