Kort sportnieuws

Veelzijdige jeugdige atleet

VLAARDINGEN De jeugdige Fortuna-atleet Daimy van Beek is een veelzijdige sporter. Na een indoorwedstrijd schroomt hij niet om een dag later uit te komen op een crosswedstrijd en dat nog met het nodige succes. In Stadskanaal stond hij aan de start voor een indoormeerkamp en behaalde daar een derde plaats. Hij begon de meerkamp met het hoogspringen en ging vlot over de 1.00 meter, 1.05 meter en 1.10 meter, maar toen stokte het ritme bij een hoogte van 1.15 meter. Over zijn resultaat op de 60 meter was hij met een tijd van 10.19 seconden helemaal niet tevreden en een plaats op het podium leek verkeken. Maar op het derde en laatste onderdeel, het kogelstoten, perste hij er een geweldige afstand uit van 7.13 meter en dat bezorgde hem uiteindelijk nog die fraaie derde plaats. Een heel andere discipline is een crosswedstrijd en in Epe deed de Vlaardinger mee aan de open Gelders- en Overijsselse cross kampioenschappen. Het bleek, na verkenning, een lastig parcours, met direct na de start een klimmetje door het zand. Halverwege het parcours lag Daimy van Beek, samen met nog twee concurrenten op een gedeelde tweede plaats. De koploper was niet meer in te halen, maar met een lange eindsprint troefde hij zijn concurrenten af en legde beslag op de zilveren medaille.

Trots gevoel van de mat

VLAARDINGEN - De jeugdige turnsters van GV Dynamiek leverden mooie resultaten op de tweede plaatsingswedstrijd in de vierde divisie, die gehouden werd in Amsterdam. Pascalle Koopman, Marit Udo en Jaylinn 't Hart deden niet veel voor elkaar onder en lieten mooie oefeningen zien en hier en daar een val, maar daar kan van geleerd worden.Uiteindelijk werden zij respectievelijk 14de, 15de en 16de. Bij de junioren begonnen Dianne Hamersma, Manouck van der Plaat, Lynn van Vliet en Nina Zwamborn met een vloeroefening en het doel was om een radslag te maken en dat lukte de vier turnsters, zodat zij met een trots gevoel de mat verlieten. Bij de senioren waren het Padmé Broekmans en Aleksandra Hoekstra die een goede oefening te lieten zien op de vloer. Op de balk werd door beide turnsters een zesde plaats behaald. Als slot stond er een sprongoefening op het programma en daar behaalde Aleksandra Hoekstra zelfs de eerste plaats.

Snelle tijden

VLAARDINGEN – Fortuna-atleet Levi Verver weet zijn uitstekende vorm op de werpnummers goed vast te houden. Na zijn nieuwe clubrecord op het discuswerpen verbeterde hij bij indoorwedstrijden in Naaldwijk het clubrecord op het kogelstoten, dat al sinds 1982 op naam stond van Jaap Dijksma. Met 12.43 meter stootte hij drie centimeter verder dan het oude record. Lianne den Dekker verbeterde het zeven jaar oude clubrecord van Lara van Rooijen op de 60 meter horden bij de meisjes en bracht het op 11.28 seconden en dat was 0.05 seconden sneller dan het oude record. Robin Hassing liep op deze afstand naar een tijd van 9.26 seconden en dat was 0.16 seconden sneller dan haar eigen clubrecord. Tenslotte was het Joris Tammes, die ook op de 60 meter horden zijn eigen clubrecord verbeterde en snelde naar een tijd van 8.86 seconden. Ook op de meerkamp, met de onderdelen 60 meter, verspringen en kogelstoten, presteerde hij uitstekend met een eerste plaats.

Meer berichten