Ondanks een nederlaag in de voorlaatste wedstrijd tegen de IJssel wist de vrouwen van Pollux toch het kampioenschap in de zaalcompetitie te veroveren. Foto: Fleur Brouwer
Ondanks een nederlaag in de voorlaatste wedstrijd tegen de IJssel wist de vrouwen van Pollux toch het kampioenschap in de zaalcompetitie te veroveren. Foto: Fleur Brouwer (Foto: )

De vrouwen van hockeyclub Pollux met glans kampioen

De vrouwen van de hockeyclub Pollux sleepten na een spannende zaalcompetitie het kampioenschap binnen. Een prima opsteker voor de Vlaardingse ploeg in de aanloop naar het tweede gedeelte van veldcompetitie, die op 8 maart weer van start gaat met een wedstrijd uit tegen de IJssel.

door Peter Spek

VLAARDINGEN – Na zes ongeslagen wedstrijden kon de ploeg van trainer Arjan Prillevitz het kampioenschap veiligstellen door overwinningen op de IJssel en Voorne. Twee wedstrijden die kort na elkaar gespeeld moesten worden en dat zorgde voor een behoorlijke aanslag op de conditie van de Vlaardingse vrouwen. De ploeg had uit die twee wedstrijden drie punten nodig en vastberaden begon de ploeg aan de eerste wedstrijd tegen de IJssel. Echter Pollux kwam verrassend op een 2-0 achterstand. De IJssel had een goede tactiek neergezet tegenover het spel van Pollux. De vrouwen wisten nog gelijk te komen, 2-2, maar de IJssel kwam met een tussensprint op een 4-2 voorsprong en die gaven zij niet meer uit handen. Nu was het zaak dat Pollux de laatste wedstrijd tegen Voorne moest winnen om het kampioenschap binnen te halen en dat lukte. Het werd een klinkende 4-0 overwinning en het kampioensfeest kon beginnen.

Meer berichten