Kinderen zwaaien de juf uit.
Kinderen zwaaien de juf uit.

Juf Henriëtte met pensioen

Dit bericht is ingezonden via www.grootvlaardingen.nl. Iedere lezer kan zelf een bericht met foto via 'Schrijf mee' op onze website zetten.

"Alle kinderen van IKC van Kampen hebben gezamenlijk afscheid genomen van Juf Henriette. Juf Henriette heeft heel wat jaren voor Un1ek gewerkt. Het afscheid is dan ook groots gevierd met een receptie en een teamuitje. Henriette verraste het team op haar beurt met kleine potjes gezouten en ongezouten nootjes met de passende tekst "ik heb genoten".

Vlaardingen - In haar speech werd weer eens duidelijk wat er in de afgelopen jaren allemaal gebeurd is in het onderwijs. Dit laatste kwam ook zichtbaar tot uiting bij het afscheid van de kinderen. In cluster 1/2 namen de kinderen juf Henriette mee naar de jaren 70. Hier begon haar onderwijscarrière. Cluster 3 nam haar mee naar de jaren '80. De kinderen waren allemaal oranje gekleed. Dit als verwijzing naar het EK van '88. Cluster 4/5 was gekleed in de jaren '90. Hier dansten ze de Macarena, kwam de flippo's en de jojo's uit de kast en belden we met een Nokia telefoon.

Van links naar rechts
In cluster 6/7/8 was het beeld volledig anders. De millenials halen de juf binnen met hun mobieltjes en zongen haar toe met "Memories van Maroon 5". Als klapper op de vuurpijl lieten ze de juf even zien hoe je met 160 kinderen de school op stelten zet door de Snollebollekes "van links naar rechts" af te spelen. Om kwart over twee was de dag dan echt om. De hele school zag de juf voor het laatst het pand aan de Paterstaat 1 verlaten. We zongen "De geraniums" van Nick en Simon. Namens team IKC van Kampen en alle kinderen bedanken we juf Henriëtte voor alles dat ze voor ons heeft betekend."

Meer berichten