Na de pauze had DVO'32 sporadisch en tegenstander Rijnmond/H veel balbezit. Toch slaagde het er in om de 3-0 ruststand via twee counters te verhogen naar 5-0. (foto: DPG/gsv)
Na de pauze had DVO'32 sporadisch en tegenstander Rijnmond/H veel balbezit. Toch slaagde het er in om de 3-0 ruststand via twee counters te verhogen naar 5-0. (foto: DPG/gsv) (Foto: )

Kiest Ben Hoogwerf voor nóg een seizoen bij DVO32?

Winst op Rijnmond/H en de twee punten, die concurrent KethelSpaland tegen VFC liet liggen, bracht DVO'32 dichter bij de posities waar aan het einde van het seizoen de prijzen verdeeld worden. Gezien de achterstand op de koploper moet dat dan leiden tot een plek in de nacompetitie.

door Gerard S. Verver

VLAARDINGEN – Trainer Ben Hoogwerf zegt het niet met zoveel woorden, dat dat hem gestolen kan worden. "We hebben die nacompetitie tweemaal achtereen gehaald" . Hij wil dus meer. Maar constateert wel, dat de kloof met titelfavoriet Cion tien punten is. "Dat is niet niks." Toch durft hij omhoog te kijken. Zeker na het ditmaal, in tegenstelling tot vorig jaar, wel collectieve trainingskamp. "Heel geslaagd", is het door hem op die driedaagse gekleefde etiket. "Bovendien heb ik er goede gesprekken met de spelers gevoerd." Tijdens die onderonsjes zal vast de vraag aan de orde gekomen zijn of hij na vijf jaargangen aan een zesde begint. "De club wil dat wel", weet hij. Zelf is hij er nog niet uit. Maar beseft ook, dat hij de jongens waarmee hij vijf jaar geleden aan de missie begon niet zomaar wil achterlaten." Anderzijds heeft de KNVB hem bevestigd, dat hij zich mag melden voor de cursus oefenmeester 1. De ambitie om als trainer stappen te maken is er. En ook het DVO-gevoel. "Ik ben er nog niet uit, maar heb nog twee weken om de knoop door te hakken".

Meer berichten