Kees Dobbelstein en zijn vrouw hebben hun handen vol aan het leveren van de ijzerkoekjesmix en de bakplaten na het programma Heel Holland Bakt. Foto: Peter Spek
Kees Dobbelstein en zijn vrouw hebben hun handen vol aan het leveren van de ijzerkoekjesmix en de bakplaten na het programma Heel Holland Bakt. Foto: Peter Spek (Foto: )

IJzerkoekjes veroveren Nederland

De ijzerkoekjesmix en de bakplaten zijn niet aan te slepen. Kees Dobbelstein van de Aeolus Bakkerswinkel op de Kortedijk, weet niet wat hem is overkomen na de uitzending vorige week zondagavond van het populaire televisieprogramma Heel Holland Bakt. De ruim drie miljoen kijkers van dit programma zagen Vlaardinger Arjen Brijs een taart maken met daarin verwerkt het wereldberoemde en alleen in de haringstad verkrijgbare ijzerkoekjesmix.

door Peter Spek

VLAARDINGEN "Ik kan de pakjes met ijzerkoekmix niet aan slepen", zegt Kees Dobbelstein met een brede grijns op zijn gezicht en wijst naar het bijna al weer lege vak met de pakjes ijzerkoekmix. "Vanmorgen stond dit helemaal vol, nu moet ik het weer gaan bijvullen. Het is allemaal niet te geloven wat een impact het programma heeft gehad." De Vlaardinger heeft geluk dat hij voor de feestdagen de bakplaten, die nodig zijn om het eeuwenoude Vlaardingse lekkernij te bakken, ruim heeft ingekocht. "Ik heb zo'n duizend bakplaten in voorraad genomen, anders had ik nu echt nee moeten verkopen. De ijzerkoekjesmix wordt in de molen Aeolus verwerkt, daaraan is geen gebrek." Vlaardingen is door deelnemer Arjen Brijs aan Heel Holland Bakt op de kaart gezet. "Ik zeg ook tegen de bellers. Kom gezellig langs in Vlaardingen en bekijk alle producten in onze winkel en loop even door de stad. Het is een geweldige promotie voor Vlaardingen.

Uitgebakken
Het avontuur van Vlaardinger Arjen Brijs, bij het populaire Tv-programma Heel Holland Bakt, is ten einde. Zondagavond, voor ruim drie miljoen televisiekijkers, moest de Vlaardingse beleidsadviseur de tent verlaten. Maar Arjen Brijs heeft wel wat losgemaakt in Vlaardingen. Als laatste man in de tent moest hij afgelopen zondagavond de eer hoog houden. Helaas moet hij nu halverwege de strijd de tent verlaten. Maar hij kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn bakavontuur. "Het is een teleurstelling, want als ik mee doe aan een wedstrijd wil ik zover mogelijk komen. Maar bij mijn laatste opdrachten in de tent ging veel mis en de overgebleven kandidaten zijn gewoon heel erg goed. Daarom is het logisch dat ik eruit lig", laat hij weten. De Vlaardinger is woensdag, nog te zien in het programma Doorbakken op NPO 1, van Irene Moors om 22.05 uur, waar nog even teruggekeken wordt op het programma van afgelopen zondagavond en donderdagmiddag is Arjen Brijs te gast bij Tijd voor MAX, om 17.10 uur ook op NPO 1.

Meer berichten