Noor, Dewa en Ouissal op bezoek bij de minister.
Noor, Dewa en Ouissal op bezoek bij de minister. (Foto: Carla jongejan)

Vlaardings kort nieuws

Appeltje van Oranje

Regio - Het is feest bij De OproepCentrale! Zij zijn namelijk genomineerd voor een Appeltje van Oranje en maken kans op een mooie prijs. Appeltjes van Oranje is een initiatief van het Oranje Fonds. De 'appeltjes' en worden jaarlijks uitgereikt aan drie sociale projecten die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden en die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de samenleving. De drie winnaars krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro. De Appeltjes van Oranje worden in mei uitgereikt door Koningin Máxima op Paleis Noordeinde. Om kans te maken, heeft De OproepCentrale stemmen nodig. Wil jij ons helpen? Breng je stem dan nú uit op stem.oranjefonds.nl/oproepcentrale.

Training solliciteren

Vlaardingen - Op maandag 20 januari start een training van 5 bijeenkomsten voor werkzoekenden die vragen hebben rondom het zoeken van vacatures en solliciteren. Hoe kies ik de vacature die bij mij past? Hoe ga ik solliciteren? Wat schrijf ik in de sollicitatiebrief en in de CV? En hoe bereid ik me voor op het sollicitatiegesprek? Dit en nog meer leer je tijdens de training 'Werk ze!' Op 20 januari van 17.00 tot 19.00 in Vlaardingen Centrum, Kosten: Gratis.

Nationale Voorleesdagen

Vlaardingen - Bibliotheek de Plataan stelt voorlezen centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen. Van 22 januari tot en met 1 februari 2020 vinden De Nationale Voorleesdagen plaats. Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. "Moppereend" is verkozen tot het prentenboek van het jaar 2020, geschreven door Joyce Dunbar en geïllustreerd door Petr Horácek. Op zaterdag 25 januari van 9.30-10.30 starten de Voorleesdagen in Vlaardingen Centrum met een Voorleesontbijt en aansluitend is er tot 15.00 uur een Voorleesfeest. In deze periode worden de voordelen van het (voor)lezen benadrukt, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip, en het aanhalen van de band tussen (groot)ouder en kind. Voor peuters is er een voorstelling naar het gelijknamige prentenboek van het jaar 2020 Moppereend op 21 januari van 10.30 tot 11.15 in Vlaardingen Holy, aanmelden kan via de website. Meer informatie en een overzicht van alle activiteiten vind je op onze website: www.debibliotheekdeplataan.nl of bel 085-0436741.

Terugblik Wonderland!

Vlaardingen - Inmiddels is het een week geleden dat met de hulp van ruim 50 mensen de voorstelling Alice in Wonderland tot stand kwam. En met succes! Met drie bomvolle zalen was de show volledig uitverkocht. Het laatste weekend van de kerstvakantie toverde De Stadsgehoorzaal Vlaardingen om tot Wonderland. Waar het gemene wezen JubJub heerste en Alice Wonderland moest redden van het kwaad.

Maar ook met een knettergek theefeest vol moppen, K3: de drie koninginnen, ratten, muizen en een rokende rups en meer. Het bijzondere van deze voorstelling was een afwisselende cast: met de jongste deelneemster van 6 jaar oud, en de oudste van 28. De voorstelling werd gemaakt met nieuw, Vlaardings (en omstreken) creatief talent. Kinderen en volwassenen kregen de kans zich te ontwikkelen op het gebied van acteren, zingen en dansen. Maar ook het schrijven, produceren, ontwerpen en maken van kostuums, het componeren van liedjes, licht en geluid. Alles bracht de theaterclub zelf tot stand zelf met een geweldig team van enthousiastelingen. Stichting On Steetsj is voortgekomen uit een grote "passie voor theater". Er wordt gestreefd om per theaterseizoen één of meerdere voorstellingen in Vlaardingen op de planken te brengen. Vorig jaar waren ook al drie mooie shows te zien van Stichting Ontsteetsj, zoals Peten Pan en Pelle&Ollie. Ook dit jaar staat er weer van alles op de planning! Ben je benieuwd? Of lijkt het jou ook gaaf je talent in te zetten? Hou ons in de gaten! www.onsteetsj.nlof volg ons op Facebook: https://bit.ly/307Hp9S.

In gesprek met minister (foto)

Vlaardingen - Dewa Rahimi, Ouissal Kitout en Noor Delac van basisschool 't palet-holy gingen, op uitnodiging van minister Stientje van Veldhoven, op bezoek bij haar in Den Haag. Met een heuse Vip-behandeling hadden de meiden een gesprek van ruim een half uur met minister en konden zij hun zorgen over ons milieu aan haar kenbaar maken. Zij zijn zeker een mooie ervaring rijker!

Theater voor een tientje

Vlaardingen - In het weekend van vrijdag 24 tot en met zondag 26 januari staat het hele land bol van theateractiviteiten en -voorstellingen tijdens het Nationale Theaterweekend. Ook de Stadsgehoorzaal doet hieraan mee. Drie dagen lang kunnen er, tegen een hele mooie prijs, herinneringen gemaakt worden bij voorstellingen en evenementen. "Voor maximaal een tientje verzekert u zich al van een plekje in het theater, waar u kunt genieten van muziek, talkshows, comedy, kindertheater en nog veel meer." En op zondag 26 januari ook nog een nieuwe editie van het Stadsterras. Zoals altijd zal er op dit theaterfestival van 13.30 tot 17.30 uur voor iedereen veel te doen zijn, met als hoogtepunt tweemaal de voorstelling Buurman & Buurman gaan kamperen (4+) om 14:00 & 16:00 uur. Kaarten voor de voorstellingen en evenementen van het Nationale Theaterweekend kosten €10,- (met uitzondering van Talk of the Town). Meer info: www.stadsgehoorzaal.nl/nationaal-theaterweekend-2020.

Meer berichten