Kort nieuws

Lunchconcert
op donderdag

VLAARDINGEN – Donderdag speelt organist Aad Zoutendijk weer een lunchconcert in de Grote Kerk op de Markt. Het is inmiddels het 2253 concert op donderdagmiddag van de Vlaardingse organist op het Van Peteghem-orgel. Op het programma staan werken van John F. Dandrieu, José Lidon, Maurice Duruflé en William Faulkes. Het lunchconcert begint om 12.45 uur en de toegang is gratis. Aanstaande zondag zendt Omroep Vlaardingen het concert uit om 20.30 uur.

Amnesty zoekt collectanten

Vlaardingen - Vindt u het opkomen voor de mensenrechten een goede zaak? Bijvoorbeeld opkomen voor mensen: die mishandeld worden in een politiecel, ten onrechte tot de doodstraf veroordeeld zijn of vanwege het plaatsen van een kritisch filmpje veroordeeld worden? Onderzoek naar mensenrechtenschendingen en actievoeren kost geld mee. Help ons mee om geld in te zamelen, zodat Amnesty haar werk kan blijven doen. De collecteweek is van 9 t/m 14 maart. Mensen die in die week nog een uurtje beschikbaar hebben en in hun eigen omgeving willen collecteren, kunnen contact opnemen met Marianne Rots via de mail m.rots@planet.nl.

Keuring rijbewijs

Vlaardingen - Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen in de Meerpaal, Willem de Zwijgerlaan 2, medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs op de volgende data: woensdag 29 januari, woensdag 26 februari, woensdag 25 maart. Een afspraak maken met de arts kan via Regelzorg Rijbewijskeuringen. Telefonisch: 088 23 23 300. Zelf een datum plannen: www.regelzorg.nl. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 50. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief € 70.

Houd zelf de einddatum van uw rijbewijs in de gaten, ondanks de coulanceregeling adviseert Regelzorg toch een gezondheidsverklaring te kopen minimaal 4 maanden voor einddatum van Uw rijbewijs. Deze regeling maakt het 75 plussers mogelijk om een jaar met een verlopen rijbewijs te rijden. Meer informatie over de regeling is te vinden op de website www.regelzorg.nl.

Meer berichten